Lookback: Jičínské jaro 2005

Hout a jeho turndown na druhým skoku středu, jediný tehdejší lesní lajně. Podívejte doprava, jak to vypadalo, když ještě nebyla levá.

Nová rubrika, která mě baví, jak jinak než naprosto nepravidelná. Pohled zpátky, co jsme to kdysi vyváděli a bmx-jicin.com je pro tyto účely víc než dobrá kronika. Rok 2005, byl to dobrej rok. V lese jsme začali v roce 2004 někdy v létě, tzn. tohle bylo na jaře po první lesní zimě, kdy jsme ještě nevěděli, že skoky se staví přes zimu, takže vlastně nic nového od minulého roku nepřibylo. Jezdila tehdy skupina bývalých bikros killerů s novou mladou krví. Hout, Křeč, Bydža, Rošli, Vojta Pepa, občas Mošnik, do toho maličkej andělík Kudr, začínající Mates, Bern a Dušan a dnes už dávno nejezdící parta Vali, Gyros, Drban, Machan, přespolní Svíce u nás taky býval pečenej vařenej. Zajímavější jsou ovšem fotky, kdy byla v lese jedna lajna a pár samostatných skoček okolo. Tou jednou lajnou byl dnešní střed, což byla první lajna v lese. Měla asi 7-8 skoků, nejdelší max. 3 metry, obvykle to nemělo ani metr pade na vejšku, ale tolik skoků za sebou byl úlet a bavilo nás to moc. Stavěla se komplet za sucha, používaly se drny a všechno možný, no velký punk. Je zajímavý, jak to byl tehdy opravdu les a dnes jsou všude lajny. V červnu roku 2005 se konalo freestylový MS v Praze (pamětníci jistě pamatují, byla to velká pecka taková akce v ČR), po kterým jsem okamžitě vyhlásil, že les je totální sračka a začalo se budovat. Střed dostal přibližně současný počet i rozestavění skoků a postavila se první verze levý. Odmakal to tam mimo jiné Drban, který si musel odmakat svůj první zářez, který mu Svíce zatáhnul na MS v Praze neplánovaně zatáhnul, hehe, více nic kdo ví, ví.

Na jaře 2005 jsme také šéfovali nový pozemek přímo v JC na jedné soukromé louce, pořád to byla ještě inspirace z videa DIG: TJ Lavin and Fuzzy Hall – a BMX Dirt Jump Film, který jsem točil na VHS pořád dokola a nemohl jsem se nabažit backyard spotu Fuzzyho Halla. Nový spot nakonec ztroskotal na vlhkosti, která se tam stahovala z pole, jakmile se šlo víc dolu, bylo to mokrý. Dobře to dopadlo si teď zpětně myslím.

Dokonce se tenkrát objevil jakýsi správce majetku šlechtické rodiny tuším že Schlickových, který chtěl v jedný vesnici kousíček od JC stavět bikrosku světových parametrů. Možná by se z toho dalo i něco vytlouct, kdo ví, my byli v té době duší už přeci jen trailsaři a bikros šel tak nějak mimo.

V roce 2005 začala taky éra výletů do Mellowparku, odkud jsme čerpali po mnoho let inspiraci pro les. V neposlední řadě vznikla zahrada u Matese Kendíka. Zkrátka 2005 byl rozhodně velký rok se spoustou vzpomínek.

Celý článek o jičínským jaru 2005 na bmx-jicin.com zde.

We cannot display this gallery

This entry was posted in Czech stuff and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *