Radio Peloton

Občas si rád v autě poslechnu nějaký podcast, přičemž samozřejmě nejlépe to, co člověka baví. Nejvíc mi seděly Bmx In Our Blood, který dělá týpek z Eastcoastu jménem Joe Doherty a většinou zpovídal různé bmx osobnosti spíše undergroundové americké bmx scény. Ne vždy však měl úplně čistý zvuk a přeci jen, je to v AJ, aby tomu člověk rozuměl, hlavu nevypne, což v autě cestou do práce a z práce většinou chci. A pak jsem náhodou narazil na Radio Peloton, co dělá Teo Kováč. Protože mě horská cyklistika a cyklistika obecně až tolik nezajímá, nevěnoval jsem tomu tolik pozornosti, až na mě někde vylezl rozhovor s Ondrou Šlézem. A to mě zajímalo, protože Šlézka bezpochyby byl a je zajímavý týpek, no a jeho návrat za řídítka a přerod vlastně v dirtaře, byť tedy na horském kole, rozhodně stojí za pozornost. Potom jsem si poslechl Kudra, kde to byla velká nostalgie, přeci jen jsem Kudra vedl za ruku od mala a většinu jsme toho zažili spolu. Před týdnem na mě kouknul Michal Prokop a to teda klikám, protože Frky je podle mě nejlepší český bmx jezdec ever, kterému nikdo nesahá ani po kotníky. A to nemyslím proto, že byl dobrý v bikrosu, Frky byl univerzál, který uměl přirozeně úplně všechno, bikros na svém vrcholu na té nejvyšší světové úrovni, ke které se nikdo jiný v ČR ani nepřiblížil, trailsy, dirt, park, Frky uměl všechno a kdyby mu někdo vrazil flatový kolo na nějakým parkovišti, zabil by i tam, nepochybuji o tom. Škoda, že tuhle část Teo vynechal, protože to je podle mě taky docela podstatné v pochopení toho, jak výjimečným jezdcem byl. No a nakonec jsem si pustil Daniela Polmana, šílence z Nový Paky, o kterým mi vykládal Fašoun, že jel v US tu jeho trasu a tenhle blázen to dal za 11 dnů (4 900 km) a spal asi 2 hodiny denně. Super zajímavý rozhovor se super zajímavým týpkem.

Obecně je potřeba říci, že to Teo Kováč dělá sakra dobře. Studijko, nějaký ten hardware a z toho plynoucí dobrý zvuk, kvalitní příprava a zajímavé otázky na úrovni, žádná demence. A to se mi líbí. Jen tak dále. Takže kdo jste neviděli, doporučuji najít na youtube, Spotify či někde a poslechnout si, jsou to zajímavé věci.

Teo se rozhodnul přejít na placenou platformu Herohero, což na jednu stranu chápu a na druhou je to škoda. Rozhovor s Frkym je tak první, který není celý a následuje s Kubou Venclem, což je také určitě něco, co může našince zajímat, mimo placenou platformu však bohužel zkráceno. Herohero chce rovnou registraci, což osobně nesnáším, hrozně nerad se kamkoliv upisuji. Registraci to chce dokonce ještě před tím, než si prohlédnu, co tam vlastně je, jak to funguje atd., tedy pokud člověk nemá odkaz. Buď jsem blbej, nebo nevím, zajímavé.

Tak a na závěr něco Houtovskýho, to by bylo, abych si nerejpnul, muhaha. Pamatuji si ve studiu kulicha s nápisem Mana jak hovado (jo, to je to voda-jídlo, co někde propagoval Beran), teď zase nějaká limoška a etiketa zásadně nastavená na kameru. Nestačilo by něco otočit na tomhle, nebo obecně přidat nějakou formu neobtěžující reklamy, než stahovat z lidí cash na mírně pochybné platformě? Za 5E měsíčně mám Spotify s nepřeberným obsahem a tady za to dostanu 2 podcasty za měsíc? Ne že by mě nebo kohokoliv zabilo dát 5 E, ale na druhou stranu kdyby měl člověk platit tímto způsobem za všechno, co ho zajímá, vyplázne docela velký ranec a asi by se mu to nelíbilo. Zároveň, a to je taky zajímavé, Radio Peloton má na youtube 823 odběratelů, v průměru okolo jednoho tisíce zhlédnutí, s jinými platformami to bude jistě ještě více, tzn. je zde docela předpoklad, že se najde třeba 500 lidí, kteří těch 5 E dají, možná i více. Ha, to máme 2 500 EUR měsíčně, skoro 60 litrů, ty krávo za dva dny práce, jak Teo říká? Pochopitelně se to bude rozjíždět pomaleji a 500 předplatitelů může být meta velmi vzdálená, zároveň Herohero chce asi nějaké fíčko a tak, ale stejně, tento úhel pohledu do toho vnáší úplně jiné světlo..

Jestli budete přispívat a checkovat, nechávám na vás, každopádně tady je rozhovor s Frkym, našim nejlepším bmx jezdcem ever a tady odkaz na youtube kanál, kde se proklikáte ke všemu, co vás může zajímat. Je to dobrý matroš.

This entry was posted in Czech stuff and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *