LES 2023 – update!!!

UPDATE: Nechci být dement, obvzlášť když jsem loni tady psal, že je dobrý nebýt dement. Kvůli kolizi s Grill Jamem v Kunžaku proto Vítání Jara posunujeme na sobotu 6.5.2023.

—————————————————————————————————————————————–

Jaro je tu a po zimním spánku dávám nějaké to info, co se děje kolem lesa a co se letos dít bude. Co se tedy dělo? Na Vánoce jsme začali kopat, tradiční vánoční dig, pár se nás sešlo a něco se udělalo. A co že to? Nová svině, loni to pochopitelně stálo, nebyl jsem já, a kdo jiný by to dal do kupy a hrotil. Ta lajna mi však dluží odvetu, navíc je to pořádný kus práce, co tam leží ladem, to nenechám jen tak být. Kdo to kdy skočil (já, Mlaďák, Najman a na horským Dan Liška s Vilibaldem), ví, že ten začátek byl kostrbatý. Původní myšlenka byla moje, potom jsem vyšel vstříc Kudrovi a udělal se vyskakovák z klopky, což se mi moc nechtělo, protože to nemusím, ale Kudr se dušoval, že to postaví příjemný. Což o to, postavený to bylo dobře, ale s lesní hlínou a ježděním jednou za uherský rok se to nikdy neujelo a bylo to prostě sketchy, nepříjemný, divoký, nevyzpytatelný. A proto začali jsme dělat komplet nový začátek této lajny. Nový vjezd do lesa, více skoků, uvidíme, jaké to bude. Ale poladit to na naprostou pohodu to půjde vždy. K tomu se tuní a předělávají další části tý lajny, aby to bylo na klid a dobrý. Uvidíme. Lesní digovací elán je dávno pryč, navíc po docela dlouhé přestávce jsem zase začal hrát ping pong, tudíž času je málo malinko a zase tolik těch digů nebylo. Ale pár jo. Jičínská dig parta se definitivně rozpadla. Mates byl v lese akorát na Vánoce, Kudr podigoval asi dvakrát nebo třikrát a většinou s Vilíkem nebo jen na chvíli, zbytek vůbec nic, kluky z Rokle už ani nevyzývám, zkrátka bída veliká. Nicméně a to mi zase trochu dodalo sílu, nejdřív se vrátil Fašoun plný energie a prý to dáme, potom si vůl ale zlomil kličku a zase nějak zmizel, situaci však zachraňují přespolní srdcaři a největší páni: především Mahu, to je borec, potom Mlaďák a taky Kosák. Bez nich by se za tu zimu nepostavilo ani ťuk, díky za to.

No a jak to tedy nyní vypadá? Pořád chybí spousta práce, ale věřím, že to letos dáme a tu lajnu doskáčeme. Pochopitelně musí být někdo ochoten do toho jít, ale Mlaďák si věří, Fašoun snad taky bude, tak uvidíme. Co ostatní lajny? Levá to má definitivně sečtený, byla dobrá hrozných let a bavila nás fest, loni však nejela vůbec a předloni se jezdila minimálně, zub času se na ní přeci jen podepsal. Střed už to má za sebou, otazník zůstává nad WC, která se loni zprovoznila, ale téměř nejezdila. Já vím, že už ji dělat nebudu, jestli někdo jiný, kdo ví. Les se tedy trochu scvrkává na Dicka, Bordel, samozřejmě Baby lajnu, pumtrackovou Pannu a snad tu Novou svini. Kdy bude další větší digovací pokračování? Sobota 8.4.2023. Kdo dává a pomůže, je pán a díky za to.

Co dále? Vítání jara, samozřejmě. Klasická to jarní lesní taškařice, která nás baví. Vítání jara letos plánujeme na sobotu 29.4.2023. Studánka, buřty, lopaty, ale taky první jarní svezení na Baby lajně, dobře nám bude jako vždycky.

Potom už se snad rozjedou tradiční nedělní sessions, který zejména loni v létě jely poctivě za účasti kde koho, dobrý to bylo a snad i letos to dobrý bude. Na konci léta opět jak jinak – Víkend v lese. Pátek pravděpodobně Háčko a sobota unavený Les, nebo to ještě celý uděláme jinak a na Háčko si někdy dáme celý den, uvidíme. Každopádně sobota 2.9.2023 předběžně Víkend v lese.

Více už nic, vše podstatné řečeno, už se těším, jak se zase všichni někde sejdeme. Jsem zvědav, co za příležitosti bude kromě lesa, jestli něco na Vápně, Suchdol jestli dotáhnou přestavbu a udělají něco, Rokle loni nejela snad ani jednou celá, tak co letos.. Uvidíme. Díky čau, Hout over and out.

This entry was posted in Czech stuff and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *