H-trails Session 2023 – report

Yes, to nám zase jednou bylo hej. Dne 1.7.2023 jsme se sešli na H-trails neboli Houtově zahradě a měli se dobře. Jak se všechno seběhlo a celé to proběhlo, počtěte si inside.

H-trails je vděčný spot, který, mám dojem, všechny jednou dvakrát do roka fest baví, přeci jen ty klopky a celý layout má něco do sebe. Problém je dát vždy do kupy skoky, ale na druhou stranu mám to na zahradě, a tak by byla ostuda to do kupy nedat. Loni jsme poštelili klopenky, což je základ úspěchu, všechno je poctivě přikrytý, tudíž to zase takový hell na první pohled není to dát do kupy. Leč když se to odkryje, všechno suchý na troud a spousta věcí trochu v rozpadu, do toho dorazí pomoct jen Mahu, díky za to, najednou je to práce až po kokot. Nicméně jsem tomu v červnu trochu té lásky dal a bylo jasné, že Háčko letos pojede. A vyhlásil jsem na začátek prázdnin sesssion, jelikož léto je potom už celý zabitý a dělat session na Háčku třeba týden před lesním setkáním je blbost. A tak 1.7. sobota, sejdeme se na Háčku.

Skoky ready a zajetý, v pátek 30.6. služebně v Liberci, cestou zpátky nabírám Kosáka a valíme to domu. Počasí ok, hlásili nějakou přeháňku, ale to bude dobrý. Víc lidí chce přijet v pátek, odkryjeme to, polejeme, projedeme se, pívo si dáme, pogrilujeme pokecáme, dobře nám na rozplavě bude. Co čert nechtěl, 5 minut po příjezdu začíná pršet a lehce dojí skoro celou noc, přičemž k ránu se to zvrhlo do docela chcance. Co naplat, jezdit se nebude. Doráží Honza „Freesty“ Beránek, poprvé na Háčku, to je pán, trochu je mi ho líto, táhne se z Litomyšle a pomůže nám akorát tak s beerem. Takže narážíme, kecáme, grilujeme a čas pomalu plyne. Doráží vícero lidí, Punkboy, Martin někde z Vysočiny, co byl už na Vápně s lopatou, večer Tomek Vondr a dokonce On se slečnou, to jsou věci. Končíme mírně vyndaný kolem půlnoci a jde se spát.

Ráno mě budí fest déšť, říkám si klid, je to zaplachtěný, to bude dobrý. V 8 nebo kolik přestalo, chvíli necháváme vyschnout a jde se na to. Plachty vzaly to podstatný, na pár místech přeci jen zateklo, někde to nejede tolik co normálně, ale pořád to jede pěkně. Sjíždí se čím dál větší parta, Mahu, Strakonice Tomáš Lízal s Gambáčem, Valis, Wenca Musil, Příba, Michal Kolář, pár kluků na horským až od Plzně, parta z Polska, co byla loni v lese, Beny, Tvrďas, zkrátka je nás tak akorát. Trochu mrzí chybějící bros, Ruben, zbytek Vápna a Suchdola, co se dá dělat, třeba příště. Hadice skvělá to věc, takže Mr. kropič Kosák kropí celý den a každou chvíli, díky čemuž se snažíme skoky držet v lati a jezdíme o 106. Někteří killas to však nemají úplně najeto, občas špatná stopa a občas vedle, dostává to pomalu pěkně na prdel, hlavně hip po druhý klopce začíná brečet v nájezdu i dopadu, co se dá dělat.

Plánuji jedinou soutěž a to trefování plechovky na dopadu, nějak to ale vyšumuje a celý den se s kropícími přestávkami jen tak poklidně jezdí, semtam někdo něco vyndá. Zejména tedy Freesty a jeho pouštěčky, no foot cancan až za ucho a supermuž, na mou žádost vyndal i moc pěkný nofoot cancan onehand, což se vidí málo. Wenca Musil tradičně sype všechno možný, zabil to downside whipem na hipu, Gambáč to tam pořád neskutečně má a nakládá všechno možný, Valis přidává cancany a točky, Kosák sypal jednu 360 za druhou, Příba se taky točí, je to pěkná pokoukaná. Den běží a leží, ládujeme všelijaký Ale beery, který mi zbyly z fesťáku minulý týden, po zahradě běhají ratolesti a opalují se naše sedmikrásky, zkrátka den jak se patří. Večer pomalu konec session, zapaluje se gril, přeráží beery na super APU od Rubena a pomalu se chystá koncert. Vyklízíme trailsovou boudu a skupina Chlívek kolem zasloužených lesních členů Dušana a Sherlocka Holmese si chystá cajky. Zvuková zkouška a za bicí sedá Tomek, dává jako knížepán a má z toho následně Vánoce, příště hraješ kámo 🙂 Koncert vydařený velice, sice je nás v pogu pár, ale baví to nás i kapelu a o to jde. Paní Columbová velela v 10 to vypnout, nakonec přidáváme skoro až do půl 11 a další den mi sousedi ještě říkali, že se hrálo moc krátce, že se jim to moc líbilo. Takže asi cajk. Večírek klasický srandy s Kosákem, Příbou a dalšími, byť tentokrát to taková divočina nebyla a ráno jsem čouda doma nedostal. A to je dobře.

Vstávám docela fresh, sudy vypitý, skoky rozbitý, loučení se všemi, dobrý to bylo, díky všem, příště zas.

Poznámka pořadatele na závěr, je to nevděčná role. Nestěžuji si ani trochu, jen takové přiblížení pro ty, co navštěvují a nepořádají, je totiž strašně příjemný navštěvovat a nepořádat. Nejdřív člověk dává do kupy ty skoky. Hodně jsme si to zjednodušili na Háčku, betonový klopky a některý nájezdy, přikrytý to je a tak, ale když jsi sám a chceš to mít dobře udělaný, je s tím práce po kokot, zejména když ta hlína není úplná hitparáda. Potom doma přesvědčuješ ženu, že to bude v poho a ať nesere, uděláš si to stejně po svým, ať klidně sere, ale potom máš doma nepohodu a to zase úplně nechceš. Takže ji na to chystáš. Potom natahat beery, záda moje náchylný, tahat to sám nechceš, ale někdo to udělat musí. Potom, přiznávám tohle je moje kaše, točím ale a ipy, který nestojej 15 korun, dáš tam kasičku a QR kód na online platbu, lidi nehrotíš, však ono se to vybere. V neděli počítám, v pondělí dokouknu účet, 2 litry v mínusu když započítám i svou útratu třeba za 500, taky se trochu drbeš. A nakonec jdeš na ty skoky, který jsou po sundání koberců totál v řiti, takže zase kolečko, hlínu, hadici, lopatu a dát to znovu do cajku, ať se to nepřikryje celý v píči a dá se občas dát rychlá session, kdyby byla chuť. Makám jako čert, za dvě hodiny mám to hlavní hotový, jdu si dát pár jízd, po celovíkendovým zápřahu mi při třetí jízdě na jednom dopadu rupnou záda a jsem úplně v prdeli, sotva dolezu domů. Ha, to chceš. Zkrátka, není nad to být pořadatel 😀 Přes to přes všechno, bylo to super a příště zas, yes jou.

Foto od Dušana a Tomka Wondra, díky za to. Update: posrala se galerka, díky který článek nešel zobrazit, chyby v matrixu jedna za druhou. Snad již cajk. Jednou jsem ji celou popsal, znovu už neměl sílu.

This entry was posted in Czech stuff and tagged . Bookmark the permalink.

3 Responses to H-trails Session 2023 – report

  1. Dusan says:

    Full moje galerka kdyžtak zde: H session 1/7/23 od dusanbmx na Rajčeti – https://www.rajce.idnes.cz/dusanbmx/album/h-session-1-7-23

  2. Tomek says:

    Houte, ta tvoje pani je na tebe tak hodna, ze ti dovoli mit nas doma na zahrade abychom se spolecne bavili. Parta byla poklidna a pokorna
    Hout kluci kamaradi, me to bavilo. I kdyby to bylo jen jednou v roce, super parada by to byla. Dekuju.
    “Dat nazrat do kasy” je devka nevdecna…
    Priste treba darky a suvenyry a treba i “merch” a kasa si pochutna ..a “koza” zustane cela.
    Houte jsi dobry pan, ..a taky mekejs, tu fotku stim brazliskym doutnickem sis tam radsi nedal vid :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *