Plán na víkend

O víkendu se dějí zajímavé dirtové akce, tak pokud jen trochu můžete vyražte v pátek po práci za jednou z nich k našim německy mluvícím sousedům. Jako první bych vás pozval do Rakouska, přesněji do rakouského Linze na tradiční akci s názvem AKOD (Austrian King Of Dirt).

Embedly Powered

via Vimeo

Nikdy jsem na AKODu nebyl a trailsy z videa nevypadají nějak přehnaně udržované, popravdě jsou dost zarostlé, ale kluci, co od nás jezdí pravidelně si vždycky skoky a celou akci vychvalují. A jelikož osobně znám trailsbossy z Linze, vím, že pro skoky i návštěvníky udělají maximum. Zatím vím, že z Čech se na tenhle závod vydají Benďáci, ke kterým se předpokládám přidá parta z Jíčína a dvojka, která je poslední dobou rozjetá jak trailsový vlak, který nejde zastavit. Ovládli Mistrovství ČR v dirtu ve Stráži pod Ralskem, čímž zároveň oběma gratuluju, Dudo a Onýs.

Tuhle akci bych volil jako rider, ale jako divák zajímající se o BMX bych neváhal vydat se do německého Berlína, do Mellowparku na unikátní akci pod záštitou červeného býka s názvem Redbull R.Evolution. Redbull vždycky věděl, co dělá a jejich unikátní projekty jako je Empire Of Dirt nebo Roast It jsou nezaměnitelné. Z Čech na téhle akci určitě taky někoho potkáte, jelikož je to co by šutrákem dohodil a fantastický zážitek je zaručen. L.E.Sa pán Hout o tom mluvil, ale kdoví, jestli se tam nakonec vydá. Víc info o R.Evolution třeba na bmx-jicin.com.

Já se můžu vydat maximálně na čumendu do Olympie v Brně, kde se jede Mistrovství ČR v minirampě. Nic lepšího na mě bohužel nevyšlo, kdyby měl někdo stejný plán, vidíme se tam. Určitě můžete do komentů napsat kam se chystáte, nebo později jak se akce vyvedla. Kdo už na AKODu byl, může právě svým kritickým přispěvkem někoho nalákat, aby se do Linze vydal. O Průběhu akcí budeme informovat, proto zůstaňte naladěni

This entry was posted in Czech stuff and tagged , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Plán na víkend

  1. hout says:

    AKOD je klasika, letos Back to the Roots pouze pro bmx, Kill the Line se skvělou účastí je za týden a je dost možný, že se pár lidí objeví už v Linzi. Jičínská parta zevlí, jede jen Kudr, pak snad Benďáci, Dudo a Onýs, co vím. Možná i někdo z Brna.
    R.Evolution od Red Bullu je jeden velký kočkopes bez jasnýho konceptu, v podstatě půjde o bikrosový závod na supercrossový trati maličko trailsovějšího typu a v cíli se možná bude pouštět onehand. Ovšem konkurence skvělá včetně Marise a show to bude bezpochyby parádní. Bohužel, Red Bull to napálil celý do pátku a pracovní povinnosti jsou neúprosný, kdyby to byla sobota, není co řešit.

  2. frenk frantik says:

    a já úplně zapomněl na původní plán v kalendáři na 25. srpna, a to ŘÁHOLEC, ale to je asi zabité. Snad se tam potkáme s o to větší účastí v září. Kill the line mě sere nejvíc, nejraději bych to spojil AKOD, Kill the Line a potom je snad ještě Lords of dirt

  3. hout says:

    Jo, na takovýhle výlet jede Dudo s Kudrem, každopádně si s sebou berou i ženský a jak říká Příba, nenos dříví do lesa 🙂
    Benďák jede obytňákem na Kill the Line, to by byl pěkný výlet se zastávkama u moře, jel bych hned, jen mít dovolenou 🙂

  4. Fish says:

    Ahoj houte, mám na tebe jeden dotaz – bude tedy teď o víkendu (předpokládám sobota odpoledne/navečer, nebo neděle) někdo jezdit v lese? Či se tam aspoň vyskytovat? Nemám v plánu jít jezdit, ale pamatuju si dvě první lajny x roků a ještě víc zpátky, a protože jsem teď poblíž, chtěl bych se podívat, jak to tam teď v reálu vypadá 😉

  5. hout says:

    Čau Fishi, hele Kudr je pryč, já jsem mimo s kotníkem, Dušan ruka, Kuba Najman nevím kde.. Je to špatný. Možná snad v neděli Holmes a jestli třeba Křeč, kdo ví. Ale upřímně, divil bych se. Bohužel. V neděli se tam ale někdy navečer alespoň bez kol parta možná sejde, je potřeba tam trochu uklidit.

  6. hout says:

    Každopádně podívat se můžeš, ať už tam někdo je nebo ne, jestli jsi to viděl, když tam byly dvě lajny, čeká tě slušný překvápko.. I když v tom současným bordelu to není moc hezká podívaná 🙁

  7. Fish says:

    Díky za info. Ok teda, zkusím se zastavit v neděli, s Holmesem bych se taky rád potkal 🙂
    Případně pokud se tam vypravíš ty, ať už zítra nebo v neděli a nebo i dnes v podvečer, hoď mi sem kdyžtak zprávu….dík ještě jednou.

  8. Benďák says:

    Obytňák se nekoná,protože po Kill the Line zůstáváme ještě týden na Lords of dirt a to by za něj byla hrozná finanční raketa.Každopádně vyrážíme s Kubou a Onýsem ve středu octávkou a máme jedno místo volný,kdyby měl někdo zájem.

  9. Fish says:

    Pro Houta: Čau, tak jen kratké info jak to dopadlo 🙂 V lese jsem byl nakonec v sobotu v podvečer, sice nikde nikdo, ale za nové lajny až dolů k vodě respekt. Pak taky hezký, jak nahoře stále přežívaj první lajny včetně Emo či jak se jmenovala… Prostě pěknej les, tak doufám, že to stihnu někdy i v pohybu… Měj se!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *