Vápenka 2023 – kámošský pojezd

Vápenka jam je minulost, aspoň tak nám to naservíroval místní kapitán Michal Kolář aka Póvl, už žádný Vápenka jam. Ale sejít se sejdeme a pojezdíme, když už to jede. A tak tedy jo, to se těším, protože Vápno mám rád a vlastně i ta změna formátu oproti jamu bude fajn. Report z lesního pohledu inside.

Dohadujeme se s Kosákem a Mlaďákem trochu dopředu a už ve čtvrtek to mažeme dolu podél Tábora až do Lince, kde dáváme páteční pojezd. Linz trochu potunil svoje trailsy a nutno říci, že to docela zhoustlo a nebylo to nijak příjemný. Musí se makat fest a trefovat, jinak nemáš rychlost. A jeden nájezd vyloženě kunda vykunděná, jakou nechceš. To celé byla docela změna od Kalubusu, kdy jsme na tomto spotu byli naposledy, ne úplně milá změna. Ale celkově Linz se svým zázemím je super, o tom zase žádná. V pátek navečer se loučíme s Mlaďákem a místními a valíme zpátky do Milevska, jelikož Póvl slaví narozky. Všude deště a v Milevsku taky, ježdění nám tedy nijak neuteklo, kolem 9 jsme tam, lidí docela dosti a hned se valí píva a kořalky. Rapová vložka Cíčko s Póvlem, Póvl v euforii dává trochu méně prostoru Cíčkovi, než by si zasloužil, ale sranda je a o to jde. Kolem půlnoci to balím do spacáku, zítra je taky den. Ráno raníčko svítí sluníčko, tradičně na koupák nejedeme, protože není takový vedro a hlavně není jam. V tom Póvl hlásí od půl 2 jedeme jam na Baby lajně a pak Cash for tricks na pravý. Říkám mu „co to voe“? Ha, Michal udělal nevyhlášený Vápenka jam v menším, takže zase pěkně postaru vem si život na Baby lajně a potom jdeme nahoru. Jezdců dostatek a zábava byla, ne že ne. Robin Pflug neskutečný vejšky a vyndávky na jisto jako vždy, Kosák se točí, Wenca Musil mega nakládá, odjíždí tuším 720 a dokonce čistý 360 bič, Gambáč v ráži a po letech čistý bikeflip za což bere best trick, Příba 360, Valis taky dobře, Bahy a Pes na horským taky štýlko, Souška se mnou láduje píva, ale nechá se ukecat a vytahuje jeho vytříbený cancan a beko, Rendy jezdí, dobrý to je. Nakonec dává Franta Neboja, čekáme jeho monstr frontflip na druhým skoku, u kterýho už před chvílí hodil obrovskýho prdeláče, místo toho vyletí do mega backa na prvním, letí jako na spině a dává to přesně mezi kozy, za což mu vidle dává fakáče a má z kola parádního choppra. The end. Vyhlásí se výsledky, nejvíc Robin Pflug, myslím, že kreativitu dostává Petr Kejhar za super 360 na obě a crash bere Franta Nebojsa.

Jde se jezdit na pravou. Trochu váhám, ale nakonec beru kolo a jdu se projet, přeci jen tady nejsme jen od kalení že jo. Pravá je trochu čerstvá a je to znát. Nahoře se z naskakováčku udělala dvou boule, avšak nevím proč končí skoro až v první klopce, díky čemuž si do ní můžeš blbě najet. Navíc se na začátku trochu vykousla, chce to dávat bacha, Kosák nedává a práskne tam sebou jako pytel brambor. Štípnout se v klopce docela v rychlosti je vždycky zlo, Kosák otřesený a bledý jako stěna, dnes konečná, škoda. Potom ještě druhý rovný zlobí, urvala se špice a hází to pokaždý trochu jinak, poznává Příba který zahazuje a odšlapuje patu, poznalo víc lidí včetně mě, když mě to hodí daleko, na stepdownu zjišťuji, že jedu kurva pomalu, bunny jako svině, hraním div mi nevypadly řidla, helma ve ksichtu nevidím nic a tak to držím i na poslední, hrana jako prase a nosemanuál dolu, tak tohle bylo o kousek a byla by půlka Houta. Na stepdownu díky podobnýmu příběhu zahazuje Příba a Petr Kejhar, slušný. No ale jinak se jezdí jezdí, stovky se sypou do kapes Wencovi, Rendymu, Gambáč snad zase triple bič (double určitě), Punkboy s Valisem jedou pěkný styl, místní mlaďák Piky 15 let dva roky na kole a dává Pravou za boudu do cela na jistotu, za což sklízí mega respekt. A nakonec trail warrior Crazy Mahu proskakuje celou lajnu, má strašnou radost a celá Vápenka dává HU HU HU! Dobrý to bylo. Večer konec šmitec, koncerty se z Vápna přesunuly, takže se pomalu chystáme a přesouváme taky. Rendy nabízí odvoz, ale jsme punkáči a dáváme to s Kosákem a Suchdolem cestou necestou brutální džunglí, máme s sebou Kosákovu flanděru bílýho rumu a brzdu, Suchdol je vždy vybaven, nic nás nemůže rozházet. Nakonec super večerní procházka loukami a lesy, až se ocitáme na břehu rybníka u borovýho lesa, kde na heslo Vápenka dostáváme slevu na vstupu, super místo regulérně lepší než Vápno na finální afterkill. Parta mohutná, nakalujeme se společně a čekáme MC Geye, který to před lety na Vápně rozbil a povedlo se mu to znovu i nyní, super koncert, během kterého dokonce stihl Kosákovi políbit řiť. Jak to ten vůl dělá, nevím. Zpátky se nám nedaří povolat tágo a potom najít Příbu, který tágo má, jdeme s Kosákem hodně po půl noci cestou necestou mega oklikou zpátky na Vápno, kde to šťastně zalamujeme.

Ráno tradiční benzínka a šlapeme na zmizík, ať jsme doma. Nemůžu si pomoci, Vápno mám rád a zase mě to bavilo. Snažit se do toho vecpat tradiční jam scénář bylo asi trochu zbytečný, na druhou stranu to kupodivu docela zafungovalo a všichni vypadali spokojeně, tak proč ne. Díky Póvlovi za akci, jen víc takových, ať nám aspoň něco zbyde. Mimochodem Póvl v narozkový euforii v pátek při rapu slíbil, že bude dělat Vápno na věky věků, tak tedy yes, beru tě za slovo kámo a už se za rok těším zas.

A tady galerka od Martina Petrů, díky za to.

This entry was posted in Czech stuff and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *