Tahle moje crew

Tahle moje crew, lesní crew. Kdysi nám hodně lidí závidělo naši jičínskou bandu, postavili jsme les, byli tam pořád, jezdili spolu všude, kalili spolu, sdíleli radosti i strasti, dobře nám bylo. Roky utíkaly, vrásky přibývaly, vlasy ubývaly, každý svou rodinu, svůj barák, svůj job nebo business a všechno je pryč. Vzpomínky zůstaly, pravda, byť pomalu blednou. Každopádně crew je základ a bez ní to nejde, trailsy se samy nepostaví a když už stojí, chtějí údržbu, navíc samotnýho tě to tam stejně nebaví. Poslední roky jsem to držel hlavně s Matesem, přičemž se náš jezdecký čas v lese pomalu a nenápadně začal čím dál více krátit na úkor návštěv Mácháče, tedy šli jsme radši na pivo. Situace nebyla růžová, skoků hodně, lidí málo, byl to občas smutný pohled na rozpadající se les a zašlou slávu. Poslední lesní lajnu, Novou svini, jsem si vymyslel a odsouhlasil sám a více či méně sám ji taky celou zimu za covidu poctivě nahazoval. Kdysi neskutečně silná lesní parta v podstatě není. A tady by to celý mohlo skončit, Hout se nešťastně zláme, dojdou síly a pomalu se loučíme. Stalo se ale něco jiného. Do lesa začali čím dál více jezdit přespolní killeři. Celé to nakopl Mahu, který myslím v roce 2022 jednoho dne přijel a jezdil celý léto, každý víkend byl v lese. Rychle se vylítal tak, že dává na klid Dicka, nejlepší lesní lajnu, která prostě mega baví. Do toho tehdy ještě občas Najman (myslím tedy), občas Punkáči, Mlaďák, Kosák, občas i ten Kudr přijde a ono to najednou není úplně marný. Mahu coby stálý člen dává celé léto 2023, Mlaďák jezdí, Fašoun se objevil plný elánu, Příba se po letech plnohodnotně vrací, Kudr chytil druhou mízu a přichází nabušený podzim, kdy jede každý víkend session v 10 + lidech a les žije jako dlouho ne. Nová svině se zajela, baví velmi a splnila přesně to, co jsem chtěl, aby vedle Dicka a Bordelu byla ještě jedna vyladěná lajna dolu. K tomu Vojta Pepa postavil lavice a načnul Levou, kterou jsme s Matesem dotáhli a rázem je les v kondici jako skoro nikdy.

No a přišla zima. Mahu je trail warrior, dává poctivě jak jinak, dokonce i se zlomenou kličkou diguje jednou rukou, to je killer. Poctivě s ním dává i Márty Křen a to už je sakra posila tahle suchdolská dvojka. Mlaďák občas přijede, Mates chodí, Kosák semtam, Fašoun, najednou skoro není neděle, aby nás tam nebylo aspoň 4 a takhle to držíme celou zimu. Jinými slovy, LES žije jako kdysi, možná i více. A všechno je to o crew. Ta současná lesní vypadá takto: Hout, Mates, Mahu, Márty Křen, Mlaďák, Kosák, Příba, Kudr. K tomu občas Punkboy, Wolis, Fašoun a další. Sice nedáváme denně jako kdysi, ale když dáváme, tak se z velké části sejdeme a to je velká síla. Les díky tomu dostal za zimu spoustu nové šťávy, Svině bude super hustá lajna, Dick je nově poladěný a i vzhledem k parádnímu jaru už brzy pojede všechno. Dokonce se objevili noví talentovaní mlaďáci, kteří si šejpli Baby lajnu a jezdí co to jde. Jsem hrdý na svou crew, na tuhle trailsovou crew, díky níž je les při svých 20. narozeninách asi v největší kondici, v jaký kdy byl. Díky za to. A čeká nás celá sezóna a po pěti letech i Řáholec jam, yes, už se těším.

Fotka nahoře z poslední neděle, chybí jen Mlaďák, který musel zůstat doma s nemocným dítětem a byl z toho patřičně nešťastný, holt kategorie fotr, neuděláš nic. Příště komplet.

This entry was posted in Czech stuff and tagged , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Tahle moje crew

  1. Tomek says:

    Hip hip hura divocaci!! Super tohle cist a slyset ze to jede jak nikdy (tedy kdysi(min10let zpet))… Prace slechti a partu zoceli. Pratelstvi “nad” pivo!?
    Les je jen jeden, les je klid, les jsou pratele, les je zivot, kam se vsichni radi vracime a radi se potkame… tvl amen!

  2. Kuba says:

    nadhera a zas nadhera! srpen jsem tam s Vama furt, uz se nemuzu dockat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *