Jarní Vápenka a Souškovy narozky

Mám za to, že v poslední době ať děláme co děláme, počasí jakýkoliv cokoliv, je to prostě super akce se vším všudy. A jedna taková proběhla taky minulý víkend na legendární Vápence v Milevsku, kde Souška slavil narozky. Co a jak bylo, všechno uvnitř.

Vyrážíme s Kosákem již tradičně v pátek, na Vápno se jede vždycky v pátek, protože to není úplně za rohem a člověk chce být ready. Na Vápno je dobrý být ready. Páteční cesta voser veliký, no ale kolem 5 jsme v Milevsku, v Bille nakupujeme proviant, na stěně reklama na G10 v akci, obvyklé to vodapívo v Milevsku, haha, Souška to má obšancovaný. Na Vápně místní kromě Rendyho, jinak zatím nikdo, dáváme 5 a je nám dobře. Pravá našejpovaná po stepdown, takže to jede za boudu. Milan Bolek se Souškou berou kola a jdou to projet, je to čerstvý a je to vidět, ale dávají na klid, tak teda jo. Foukám z lesních 3,5 na vápenských nutných 5 (shit, nemám rád, jak to potom je nezvykle tvrdý a drncavý) a jdeme s Kosákem to projet. Je zajímavé, jak je to každý rok trošku jiný, načutlý první a druhý, potom dobrý, první rovnej loni stěna letos good a naopak poslední moc špice, prostě opačně než loni. Ale ve finále to jede pěkně, byť tedy tohle nemá s Baby lajnou nic společného, profilem ani velikostí dole. Dáváme pár jízd, pivko G10 jak jinak, ještě jízdu a říkám Kosáku vole jdeme nahoru, ať to máme odškrtnutý, na sobotu najetý. Tak teda jo. Ha, hned první jízdu oba hraníme první skok a je jasný, že tohle je čerstvý, měkký a pomalý, naprosto nezvyklý na Vápně. Nakonec se tím na pár pokusů za boudu prokoušeme, ale zajímavé, jak to chutná úplně jinak. Zasloužený beer, doráží Mrfin z Vysočiny, Suchdol Mahu s Márty Křenem, ještě později Pes, yes, to je dobrý tým. Večer totiž chystáme se na místní disko shit, kde má mít Piky, mladý týpek z Milevska, co už loni skákal Pravou, tak má mít svůj první rapový koncert. A to podpoříme, to je jasný. Gril a pivka a před půl 9 jedeme do města.

Parta nakonec možná tak 12 lidí, místní disko těžká klasika, sakra dlouho už jsem nebyl v takovým podniku. Pívo nemají, jen lahvová plzeň ve třetince za 60, no neber to ty vole. Ale nálada dobrá a zkazit si ji nedáme. Různě se rozjíždí drinky, s Kosákem to začíná šít, koupil se na baru kýbl kubíčka a bylo veselo. Kosák těžce zastiňuje u tyče místní taneční tým, jede bomby jako svině a všichni jsme významně veselí a rozjetí, tanečky jedou ve štýlu. Rap koncert se furt nekoná, až začínáme být nasraní, ještě jeden kýbl a přeci jen jsme se dočkali, no bude muset na tom ještě zamakat Piky, ale sranda byla a o to jde. Po koncertu tak kolem půlnoci jdeme ještě do další hospi na pívo, před diskárnou na námku kašna se sochou partyzánky nahoře. Kosáka to samozřejmě nenechává klidnýho a už leze za ní, Pes ho u toho natáčí, přičemž se mu asi nezdá úhel takže leze oblečenej s telefonem v ruce rovnou do kašny, voda po pás, velký mistr. Nakonec tam hodil Mrftin šipku a všichni se tlemí, že nestíhají nic. Přijíždí městský benga, prý co to má být, místo mokrýho Psa si vezmou na mušku Kosáka, jak jinak. No je prostě veselo. Nakonec to balíme domů k Póvlovi, kde nás panímáma Bára všechny ubytovala, dokonce pivko na dobrou noc z domácích zásob bylo, no co chceš víc. Už dlouho jsem nebyl na disko, aby mě to bavilo, ale tohle byl super úvod víkendu v komornější partě, smáli jsme se skoro pořád.

V sobotu svítíčko sluníčko od rána teplo, to je paráda. Snídaně a srandy u Póvla, přesun na Vápno, tam už to šejpí Mrfin, Kosák se přidává, dělá se stepdown a poslední skok, ať to jede celý. Drobně ještě upravujeme Baby lajnu a jeden dopad na Pravý, poledne pryč, lidí čím dál víc, to bude den. Objevuje se on, mého srdce šampion Wenca Musil s Kubou Smolou, yes vole, máme radost. Prý na cyklo peklo na Výstaviště nešel, nikdo mu neřekl proč by měl (to čumím..?), vždyť tady na Vápně je to super. Jo. Přijíždějí Punkáči s Fašounem a Wollisem, později dokonce Kudr po letech na Vápně, Mlaďák se objevil, no skoro plná sestava. Rozjíždí se session a s různými menšími či většími přestávkami jede až do večera. Póvl v pátek říkal, jen počkej jak to zítra pojede a taky že jo, Baby lajna i Pravá o poznání rychlejší než den předtím, dobrý to je. Nejdřív máme trochu respekt ze stepdownu, přeci jen to je čerstvý, nejdřív ho přetahuje Márty Křen, potom i Wenca, říkám si ty vole, no ale je to v poho jako vždy, možná se musí maličko zatlačit víc dolu, ale prostě cajk. Baví nás to velmi, semtam něco padne, hlavně Wenca ukazuje, proč je jezdcem loňskýho roku (a spousty let minulých, žádná o tom). Beru foťák a něco cvakám, kolem a dole to máte. Highlity určitě Wencovi pouštěčky a comba, barspin to nofoot can can jako nic, yes, Márty Křen dole roztáčí na čistotu 360, Kudr si ji potrénoval na Babyně a nakonec v hecu Márty 360 na prvním rovným a 360 dole v jízdě, Kudr sekunduje 360 na druhým rovným a 360 dole. Zaječíme si, kluci mají radost, žádný crashe, paráda.

Večer gril a pivka, druhý sud skoro hotový, Souška na rychlo ještě jeden, kořalky že bys to nepřeplaval. Do toho CFBA Award Trails Edition na Vápně v našem podání, vyhlásíme toho Wencu, ať má radost, dostává flanděru Jamesona a snad za hodinu ji skoro sám vypije. Příba kotlí, Rendy kotlí, Kosák se samozřejmě nebojí, pálí se oheň jako kráva a dějou se věci, který navždy zůstávají v kalbě. Snad jediný z highlitů zmíním, bavím se s někým a najednou čumím Příba na nějakým půjčeným gravelu jede neskutečnou kudlu s rozsvíceným světlem a dává za tmy mezi kozy rozpadlý starý vysoký stepup, co stojí hned na začátku, no to je magor. Dále nic, kdo ví, ví, Wendelýna udržet složitý, no ale bouda přežila a nic se nestalo, takže dobrý.

V neděli vstávačka, rozkoukávačka, rozloučit se a jede se domů. Díky Souškovi, Póvlovi a vůbec milevský partě za večírky a pojezd, byla to paráda, příště zas. A tady těch pár fotek, jen ze sobotního odpoledne.

This entry was posted in Czech stuff and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Jarní Vápenka a Souškovy narozky

  1. Kuba says:

    nadhera Houte! novej fotak ti sedi, report se vsim vsudy… diky za to, davam si to tady pri praci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *