Pár novinek a zajímavostí z poslední doby..

Yes jou, to se nám toho tady nějak moc neděje. Ale pár věcí se přeci jenom za poslední dobu přihodilo. Kdo pravidelně sleduje trailsovou scénu, čtěte inside, kdo nesleduje, rozhodně čtěte inside.

Jo, spousta lidí ví, na Novým Zélandu se odehrál druhý ročník dirtovýho jamu Red Bull Roast It. Nadšený ohlasy všude okolo, osobně sdílím nadšení spíše z Nového Zélandu než z tohoto spotu, lesy jsou lesy a ruční práce je ruční práce, bábovky bagrem nikdy nebudou úplně ono. Ale nejezdil jsem to, a tak více ani slovo. Zabíjeli všichni,vyhrál Hucker, kdo jinej. Objevilo se hodně videí, Kuba už tady nějaký odkaz dával, poslední ofiko video se mi líbilo asi nejvíc, zde.

Vinyl DVD, jedno vyšlo kdysi a byla to velká pecka. Tom Arkus spoustu let sbíral záběry na nový film, který před nedávnem spatřil světlo světa. Vinyl LP, „trails mostly“ video, Brian Yeagle, Chris Doyle, Ryan Popple, Gary Young, Kevin Porter, Mark Potoczny, Tom Arkus, Ryan Wert a spousta dalších, spoty Pennsylvanie, Eastside, francouzský trailsy a spousta dalšího, co chcete více. Trailer zde, tohle si asi budeme muset taky koupit.

Anthony Napolitan, kdo by ho neznal. Stálice světový top scény v dirtjumpu a megarampě už hodně let. Ti, kdož byli, si ho asi pamatují z Kolína nad Rýnem, rok 2009, největší skoky co jsme do té doby na dirt viděli, vylámali si na nich zuby kromě Duda všichni Češi včetně Kudra a Cahina, Anthony dával už třetí jízdu na obrovským prvním hovaďáku frontflip, moc. Tohle videjko se objevilo nedávno, Napolitan se v něm prohání na Novým Zélandu, ovšem zajímavější než ježdění je spíše povídání ohledně zranění, nelehké role pro jezdce a především o návratu Red Bull Dream line. Od dob Elevationu jediný čistě dirtový projekt, za kterým stál právě Anthony, s cílem posunout vše zase o něco dále. První ročník proběhnul v roce 2011 a nebylo to málo, checkujte další videjko. Letos se Dream line vrací, 9.-10. srpna, jednoznačně největší dirtová akce roku, jsem na to fakt zvědav.

Brno sucks, takhle to v Brně léta bývávalo. Rozesraný bikrosový klub favorit Brno, marný snahy Saši Rovnýho a ohromný klacky pod nohama při budování TBB bike parku s trailsama a bikroskou na Starým Lískovci, ztracený, znovu obnovený a opět ztracený trailsy v Líšni atd. Do toho Bastr nakopnutý projektem Red Bull Backyard Digger v roce 2007 a nastupující nová generace, která podle všeho navždy ukončila období Brno Sucks. V Brně vznikají / existují snad dokonce dva lesní trailsový spoty, zatím žádný extrém, ale kde je chuť a vůle, můžou se dít brzy velký věci. Mám z toho radost. Více info na TBB tady.

Co více ještě vám povědět, proces získání lesa stojí, vše je přihraný na lesy, čeká se na jejich vyjádření a vyčíslení hodnoty. Jinak les moc poslední měsíce nejel, přicházející jaro samozřejmě dodává energii, takže se pomalu začínají šejpovat nový lajny, bude to hravý a zajímavý, nikterak velký, téměř pro každýho. Plánujeme vítání jara, stejně jako loni okolo Houtových narozek, 12. nebo 19. duben podle počasí, les, šejping a první ježdění, sud a pívečko, vůně hlíny a lesa, napište si to do kalendáře.

Poslední info z JC, Kudr a jeho tým usilovně maká na přípravách Vans Dirt&Rollu 2013. Vše se posouvá o kus dále než loni, větší lajna, větší kapely, více velkých jmen, více všeho. Nový web Dirt&Rollu by se měl spustit příští týden se spoustou infa, stay tuned.

Na závěr fotka a slovo od mistra Hennyho, protože jaro klepe na dveře a o tomhle to všechno je.

So honored to be a part of a bike company like FBM. The things that they believe in, and have been working hard at since day one, are honest. All the dudes that are on the team are great bike riders, but their skill level on a bike isn’t important. It’s their attitude towards living that makes the mark. If you are riding bikes for reasons other than having a good time with your friends, FBM probably doesn’t make sense to you. This picture of Garret says it all……FBM

This entry was posted in Czech stuff and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *