Krize středního věku?

“Low slung scooter frames, rocker bikes, endless mundane web videos filled with shit music and uncreative riding, dress length tie dye tshirts and companies using Rasta colours and weed to market there brand, are just a few of the things that make me question why I still ride BMX, this shit is fucking embarrassing…… Luckily a video like this comes along and I remember why I still ride:” – Mr. Symonds

“Have to agree with Mr Symonds here. Its been a few days since I clicked a bmx video. One of the most disappointing aspects of trail videos is the repetition. Just filming the same main lines at the same spots. Sure you can make a good video, but its not really that interesting if you are filming the same lines I have seen before.

Its the trails that make the video, not just what the rider can do on the good jump down the bottom.” – Joe Prettyshady

 Tohle jsem nedávno našel na http://veloupdotcom.tumblr.com/ , což není nic jinýho, než přejmenovaná legendární stránka prettyshady.com. Přesně to vystihuje i můj současný postoj k bmx videím. Pamatuji dobu, kdy pan MX stahoval vše, co se kde dalo sehnat a týkalo se bmx a já mu dokola opakoval, že chci něco s trailsama. Trailsových videí bylo totiž minimálně, webový videa v podstatě ještě neexistovaly. Z každýho videjka s trailsy, z každý lajny, která se někde mihla, měl člověk radost. Dnes se nová a nová trailsová videa díky rozmachu technologií objevují na denní bázi, drtivá většina z nich za nic nestojí. Nudný skoky, nudný ježdění, nic zajímavýho. Dříve jsme každý video z PA Woods hltali s pusou dokořán a ani nevěděli, co je z Posh a co z Catty. Dnes si říkám no jo, to znám, to je tahle a tahle lajna, tady to jde výš a líp a tady zase ne. Vše stokrát viděný. Nikdo tam netočí salta mortále nebo jiný nesmysly, aby to vzbudilo můj zájem, minimum lidí jede v pěkným trails štýlu ala Credence crew, na který se člověk rád podívá. Možná je to syndrom vyhoření, možná krize středního věku, ale na nějaké bmx video kliknu tak jednou týdně. Souvisí s tím i prázdnota tohoto webu, ač nás je víc, asi si každý jede nějaký to své štýlo a bmx zůstává na okraji, kdo ví.

Baví nás bmx pořád tolik co kdysi? Baví mě bmx pořád tolik co kdysi? Dobrá otázka. Jsou to vlny a když se sejde dobrá session, ta euforie tam je. O blahodárných účincích lesa na tělo i duši není třeba mluvit, to je jasný. Na druhou stranu, v lese ani na kole jsem nebyl od Řáholec jamu a nijak mi to nechybí. Odpovědí by tedy bylo asi ano i ne. Nicméně chystá se vzpruha v podobě novýho spotu, Hout si plní další ze svých snů a Jičín bude mít po letech opět dvě trailsová hřiště. Jestli už příští rok, to se uvidí, ale snad ano, snad alespoň jedna lajna bude funkční. V průběhu zimy vám sem hodíme nějaký info, jak to vypadá.

Zatím alespoň checkněte bmx-jicin.com, kam hodil Dušan podzimní report z JC a tady dokonce videjko z lesa, jediné z tohoto roku, made by Dušan.

This entry was posted in Czech stuff and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *