T-1 rampa aneb konec jedné éry

Nedávno tady Adam psal něco o tom, že bmx upadá či co. Těžko říct, věci se ale mění, to je bez řečí. Nejede se Bikehall, nejede se Masters, Kill the Line, snad ani Dewtoury ne (ha, pamatuje někdo diskuzi před lety na bmx-street.com, kde mi Valenta vynadal, jak je to super, že se omezuje počet závodů, a že vůbec nevím a že to je nejvíc, a jsme tam, haha), Simple Session slabý.. díval se někdo na Simple Session? Viděl jsem asi 2 sestřihy z finále a až na Larryho Edgara se na to nedalo moc koukat. (Larry Edgar to tam každopádně hustě má, dlouho se neobjevil nikdo nový takto osobitý a ve full speedu, to jen tak mimochodem.) Michael Beran je mám pocit v prdeli a ujíždí mu vlak, až z toho točí hodně vyvedený youtube sračky, Jeny Valenta už na kole nejezdí, Žiri Karalík zmizel v dějinách, Benzen kam se jen poděl, Fox je mrtvola, Kamil Feifer už nevyrábí bmx kola, kdysi vyhlášený Frýdek Místek se vymazal z bmx mapy a mohl bych ještě dlouho pokračovat..

T-1 rampa, symbol jedné bmx éry, která zmizela a s ní se odporoučel i tento legendární spot. Joe Rich se stěhuje, T-1 rampa se rozmontovala na kusy a rozvezla po celým Austinu, zůstaly jen vzpomínky, který časem zmizí taky. Jedna éra je pryč, bmx se posunulo o krok dál. Super sportovní olympijský bikros, ze kterýho už si kluci v kopačkách na trailsy radši neodskočí a na bikrosku bez helmy nevlezou nikdy, protože proto, parková gymnastika ad absurdum bez tréninku ani rána, nedá se na to koukat, zhulený party brakeless killerů brázdící města dokola se honící za záběry do xmiliontého street videa tohoto roku, zalezlé stárnoucí trailsové mikropartičky věčně bojující s tím, že skoky se samy nepostaví a děti nikde.. Bmx se mění a my s ním, neuděláš nic. Škoda T-1 rampy, škoda jedné bmx éry, která už se asi nevrátí. Asi.

Velký rozhovor o konci T-1 tady na Digbmxwebu, vřele doporučuju přelouskat, nebo aspoň fotky si přečít pro nasátí té neopakovatelné atmosféry časů zašlých, který dýchají z každého obrázku tohoto legendárního spotu. Neuděláš nic.

Prázdný backyard sídla T-1 a domu Joe Riche, legendární spot, který ovlivnil svět bmx víc, než si pravděpodobně kdokoliv z nás vůbec uvědomuje. R.I.P.

This entry was posted in Czech stuff and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to T-1 rampa aneb konec jedné éry

  1. bertas says:

    noo.přesně jak píšeš,na simplu letos nebyl ani legendary catfish kerej místo toho moderoval Nitro Circus..Jinac Peraza jel vysoko a čistě tka si toho prvního fleka docela vysloužil,ale třebas díváků nebylo tolik co jindy tak nevím no.Jinač T1 rampy mi je mega líto..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *