Jak si cápek z Brna pojezdí na Farm Jamu

Zatímco k nám se dere zima, počasí u protinožců na Zélandu začíná být k ježdění čím dál víc přivětivé. Není žádná novinka, že při tripu Satana a Matese Sedláka se tam Matesovi zalíbilo a zůstal tam, a je to už víc než 2 roky. Mates se lopaty nebojí, to my víme, a to mu nejspíš zajistilo vstupenku na jednu z nejpohodovějších a nejlepších trailsových akcí vůbec. MATES SEDLÁK se jako první Čech projede na FARM JAMU 2018 a vy si můžete přečíst, jak se mu to podařilo.

To, že se na Novém Zélandu Matesovi zalíbilo není zas až tak překvapivé. Žije v Queenstownu svůj bikový sen, má tam nejspíš poměrně slušný spot, je tam parta, který ten spot drží a to je možná i víc než ten spot samotný. Taky začal koketovat nejen s jednou českou holčinou, ale hlavně s horským kolem, takže bikové vytížení – maximální. Když jsem se Matese ptal jak se má, tak mi odpověděl: “Zdarec Frenku! mám se tak, jak se jenom bajker v Queenstownu může mít, haha nejlíp!!” Stejně bych toho floutka zase jednou rád viděl na Řáholci radovat se z flašky Jégra.

Každopádně jsme si psali kvůli jeho, řekl bych, úspěchu. Podařilo se mu dostat na Farm Jam jako rider, na což jsem zůstal nevěřícně, ale hrozně moc přejícně zírat, a z postu Matese, že bude jako první Čech jezdit na Farm Jamu bylo jasné, že jeho radost je nepopsatelná.

O Farm Jamu se toho dá říct spousta. Já osobně se na něj vždycky hrozně těším. Působí to totiž i na dálku strašně pohodově, jak je to na farmě, všude kolem louky, ta příroda, zvířátka a přitom jsou v těch lučních zatravněných kopcích vyježděné odrazy na motorky a mezi nima luxusně našejpované lajny trailsů… Působí to pohodově i přesto, že se tam sejdou jedni z nejlepších jezdců, ať už na motorkách nebo BMX a MTB. Působí to pohodově i přesto, že spousta z nich jsou hrozní hrotiči a motají tam Aleše Valentu z dopadu do odrazu. Možná proto, že se mezi nima prohání i jezdci, kteří jezdí vlaky, šály a flow, baví se a srší to z nich.

Letos se pojede Farm Jam 3. února a jak již bylo řečeno, s Českou účastí. Mates mi napsal, jak se cápek z Brna na takovou akci vůbec dostal do role jezdce, protože loni měl možnost zakusit roli diváka a bylo to asi dost… Ale nebylo to nejvíc.

Mates: Mám strašnou radost, že nebudu muset být ten, co se kouká přes plot na svoje kámoše co jezdí.
Otázka jestli bylo těžké se tam dostat? No… ono pokud máš jméno nebo Red Bull helmu, tak to těžké samozřejmě není, ale pro nás normální lidi je…
Leda že bys byl dva roky lokálem na Gorge road a přes zimu naházel tolik lopat co místní. To ti docela pomůže se tam dostat.
Nejlehčí cesta, jak si zajet Farm Jam, je si tam s místníma zajet zadigovat a zajezdit. Toho si Brett Frew cení nejvíc (Brett- majitel farmy). Já když tam byl házet a jezdit, tak jsem bohužel Bretta nepotkal, takže o mně nevěděl.
Tím pádem všichni lokálové z Gorge road pozvánku dostali a já bohužel ne. Ale jelikož je Brett starej BMXák, kterej si rád zajezdí občas i na Gorge, tak sem ho hned odchytl, jestli si s nima můžu letos zajezdit a on se jen zeptal, jestli patřím ke Gorge “krů”. Já řekl že jo, na což mi řekl, že se omlouvá, že má toho moc na práci s farmou, a že nás všechny moc nezná a večer mi přistála pozvánka na instagramu.
Jinak je to na dvě kategorie což je PRO – kluci co dávaj a jsou pozvaní automaticky, protože je to hlavně show pro lidi a kategorie něco jako FRIENDS, kde jsou většinou kámoši ze Zélandu a okolí, kteří jen jezdí dlouhý vlaky aby zabavili lidi.
A tak sem se dostal na Farm Jam, na jednu z nejlepších akcí, co sem kdy zažil a letos si ho i zajedu!!

This entry was posted in Czech stuff and tagged , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Jak si cápek z Brna pojezdí na Farm Jamu

  1. hout says:

    A tak to je, když si člověk jde za svým snem. Hodně pěkně. Doufám Mates, že se zase někdy, nejlépe letos, přijedeš podívat na Řáholec, pěkně se po česku vykrosíme a všechno nám to povíš, hehe. Cheers.

  2. kuba najman says:

    Pěkný!
    Mates pozdravuj ode mně bráchy Frew!!! Ta jejich farma je prostě kouzelná, tak si to tam užij 🙂

  3. Martin Novák says:

    První čech na Farm jamu Tomáš Zejda 2012 pozn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *