Ben Hennon

Ben Hennon, co k němu říci. Poprvé jsem ho zaznamenal na jednom z legendárních Worlds v Kolíně nad Rýnem v roce 2004, dával tam flipwhip, což byl v té době megatrik a česká parta mu neřekla jinak než “vyndánek”, protože ten týpek byl fakt vyndanej. Rok na to se objevil v Praze na MS a dával tam dokola flipwhip přes spinu s kozou, pokaždý na zem, sekal se jak svině, totální masakr, nikdo nechápal nic. Příběhů jako tento by se našlo bezpočet, každopádně ať se Ben Hennon objevil kdekoliv, upoutával na sebe pozornost jak svým časem stále vybroušenějším ježděním, tak i nekompromisním “I dont give a fuck” přístupem, za který si mě získal. Týpek jako svině se vším všudy, jakých se ve světě bmx objevilo pár a v Evropě vůbec. Ben jezdil dlouhý roky za Vans a zcela v souladu s jeho punkopřístupem, jednoho dne si řekl “a dost”, zvedl telefon, zavolal Andy Zeissovi, team manageru Vansu (který mimochodem fáknul kdysi Berana, že ho nechce, protože mu typově nezapadá do týmu, muhahá), a řekl končím. Svět bmx tím přišel o jednu z velmi výrazných osobností, která mu bude chybět, žádná o tom. DIG vydal článek právě o Hennonovi a jeho letech ve Vansu slovy právě Andy Zeisse, koho by zajímalo, čtěte zde, je tam i pár zajímavých foteček. No a vyšlo k tomu tohle video, pravděpodobně poslední bmx video Bena Hennona, stojí za to.

Mimochodem, našel jsem si jeho instagram a má tam fotky, jak dává svoje první fighty v MMA, co dodat, prostě Hennon!

This entry was posted in Czech stuff and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Ben Hennon

  1. frenk frantik says:

    DIG je pro mě už nějakou dobu na špičce bmx webů a jejich články mě hodně baví. Tahají články se starýma jezdcema, mají kontakty na zajímavé lidi, kteří jim o nich dokážou povídat a tím vzniká skvělá vlastní tvorba. Takové kořeny BMX. Články o fotografech taky super, nedávno Crandallovo MS v udělej si sám festivalu – boží!
    Jinak k Hennonovi v Praze se mi váže historka, kdy dělal ten tolik omílaný flipwhip, což byl v té době fakt masakr, rozbil se tolikrát, že se mu v posledních pokusech už ani nechtělo vstávat ze země, ale v tom přiběhli Chris Mahoney a Anthony Pill s kelímkama beeru, shlukli se u něj, něco do něj zahučeli, Hennon vstal a dal to. Prostě neskutečný vyndánek, ale znám to jen z vyprávění, tak nevím, jestli to říkám přesně. I kdyby ne, tak pod tímhle mam ty 3 zapsané v paměti. Kde je dnes konec Mahoneymu a Pillovi? Zlaté dobré staré časy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *