Jam na Fatamorgáně


Už je to nějaký pátek, co jsme dostali echo od čaroděje Ušiho, že máme zavítat do hor v Jeseníku. Ježdění plánovaný klasicky na sobotu. S Punkboyem vyrážíme už v pátek.

Jam se kreje s dirtcontestem na Suchdole, což je škoda, ale nedá se svítit.
Cesta šla celkem hladce a narážime i na stánek s burčákem! To musel bejt podle mého snad první burčák z celé Čr, haha hned jsme dvoulitrovku vzali.

Po příjezdu nás vítá pan domácí s pár místníma. Seká se tráva. Hulí se tráva. Postavit stan. Rozďelat oheň, najíst se a nasát pohodu a ladit se na sobotu. Docela pozdě večer dojíždí i Ruben s celou partou aj ženou. 
Všechno dřevo totálně mokrý a s ohněm celkem boj, ale přemohli jsme to.

Sobota dojíždí Čmuch se ženou. Pěnda vlakem no ty krávo 6,5h, zabijáku!!! Zbytek moravské scény, TomKa a litáme celý den vlaky ve slušném počtu. Ušák září blahem. My nadšený. S Čmuchem se nebojíme na těch skokách točit aj v lajně a rovnou ve vlaku za sebou. Punkboy flowčkuje všude. Skoky jedou pěkně. Pro pivka se chodí do ledového potoka. Tam se v pravidelnejch intervalech i my ochlazujem, páč je vedro na chcípnutí.

Docela pozdě odpolko doráží ještě asi tři auta mtb chlapů. Počasí se kazí. Padá rozhodnutí jezdit co to dá dokud se nespustí déšť. Což děláme a jak začne dojit celá parta nalítává a zakryto byli snad za 10 minut.

Bouda ač na hraně životnosti všechny kreje. Přečkáváme déšť. Ruben rozjel grill uvnitř a naše parts plynovej vařič s ešusem. Koluje burčák a brka. Je nám super. Shodujem se, že ježdění bylo stejně už hodně a zem potřebuje vodu víc, než my další vlaky.

Když přestane natahá se dřevo na vatru. Každej donesl poctivě jeden strom. Každej se prostřídal u sekery. A pak už jen nekonečně sedíme v půlkruhu u vatry. Kecáme a je nám výborně.

Neděle se loučíme a s Ruben partou jedem omrknout bazén v Šumperku. Čmuchovi jedou do nákupáku. Na ten bazén hodně lidí nadává, ale i pár jedinců cení. Chceme vlastní úsudek.

Po příjezdu fakt čumíme! Velkej, dost hlubokej, mega koplej. Po pár jízdách zjišťujeme, že nás ba. Dáváme palec nahoru a i přes vedro a sundanost jezdíme snad do pěti.

Zamáčknout slzu při loučení a jedem s rohlíkem v obličeji dom.

Děkujem Ušimu a všem, co dojeli podpořit Fatamorganu.

 

Sobota startuje, Uši roluje a den se hezky rozjíždí.

Čmuch v lehký šále a celá Fatamorgana na dlani.

Tos.posrals v jeho signature whipu.

vždycky zelený jasan prolítává spodní část lajny. Fajn týpek, co ho to na kole taky moc baví. Always green Jason 😀

Parta v uplný pohoďe uprostřed dne.

Tady Ruben zarval podle jeho slov životní table. Já se bohužel umáčknul a je z toho pohodovej table. Furt je to ale Ruben v tabletopu do půltěla a to je škoda smazat do koše, haha

This entry was posted in English stuff. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *