Lookback – LES July 2008

Jeden z prvních portálů pro videa obecně z extrémních sportů byla Mpora. Mošnik (jeden z původních členů jičínské bandy a zakladatel bmx-jicin.com) tam už možná před 15ti lety založil účet pro Dwayna D. a jeho videjka. Bylo tam v podstatě vše, co jsme tehdy někde natočili a střihli. Poté se Mpora začala přeorientovávat, ale původní obsah tam zůstal. Až najednou bum, Mpora změnila sama sebe a nezůstal kámen na kameni včetně našeho materiálu. Některý ty věci jsou zmizelé nadobro, něco zůstalo u mě na disku a tak to pomalu budu házet na youtube.

První věcička je z roku 2008. Moje poslední studentský léto, dělali jsme s Matesem Garden of Dirt a jezdili na kole o několik set šest. Z toho videa přímo čiší, jak jsme byli vyježdění, mladí a zejména jak nás to baví. Skoky tehdy ani trochu nebyly to co dnes, nejvíc je to vidět na Levý a skok přes klopenku, kde se dnes skáče do nebe a tehdy nic. Ale velká z dropu nebyla k zahození (její první skok, levý hip, dodnes považuji za to nejlepší, co jsme kdy v lese postavili) a Střed už taky docela lítal. Jezdil jsem tehdy na bikrosovým S&M RV, to byl super rám, pro který jsem si už v roce 2002 dojel do Mnichova. Na vidku je spousta zajímavostí, tak například více jak polovina lajn už nestojí, konkrétně první Backspace, Velká z dropu, Candle lajna, první EMO (to sice stojí, ale úplně jinak rozvržený). Pak je to taky snad jediná lesní session, kdy jezdím v helmě a točím regulérně 360, po tom posledním pokusu jsem se nasral, že mi to nejde do jízdy (přitom ten skok na 360 vůbec nebyl vhodný), měsíc ji nedělal, pár si jich dal u Matese na zahradě před Garden of Dirt, jednu odšlápnul, měsíční berle a vysral jsem se definitivně na to. Kudrova 360 na posledním je jeho první 360 v lese na regulérním skoku, do té doby ji dělal jenom na malým step-upu. Proto se tam raduju. Měsíc na to už mu fest chodila na Garden of Dirt a chodí mu dodnes. Mates tehdy jak je tam vyježděnej, Křeč si to tam dává na pohodičku na svým 20ti kilovým FAčku, Mošnik tam hrotí Backspace, holt to byly časy.

Kvalita videa není nic moc, mám jen kdo ví co za export z Premiéry, ve který jsme obvykle všechno stříhali. Originál ještě nevypadá zle, ale youtube to úplně nezvládl. No ale co, pořád docela pěkná dávka nostalgie a historie lesa. Check it.

This entry was posted in Czech stuff and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *