Volání léta v lese

Volání léta v lese, 19.6.2021, to jsme se zase jednou měli. Dušan něco nafotil a já něco napsal, ať to máme v deníku. Pojďte si.

Jak jsem říkal, Vítání jara se letos nějak nezadařilo uspořádat, Kalbus premiéra sice měla ty kontury, ale přeci jenom to byl Kalbus. Nejen vzhledem k pekelnýmu počasí jsme se rozhodli celou tuto fázi přeskočit a vyzvat rovnou léto, termín 19.6.2021, Kudr prý jinak nemůže a taky večer koncerty v prachovkách, no zní to dobře. Naplánováno docela dopředu a světe div se, léto jsme povolali a po neskutečně otravným jaru, kdy prostě déšť střídal zimu, vždyť to všichni víte, najednou přišlo léto jako vyšitý, les to potřeboval jako sůl. A tak stihlo všechno vyschnout a v sobotu ráno jsme se v lese sešli do plnýho léta a prachu, jak to mám rád, protože v lese je v létě dobře. V týdnu jsem stihnul dotáhnout předělávky Bordelu a Dicka, jiný lajny mě stejně nezajímají, a prý na tom bude zase práce, ale hovno bylo. Trochu teda jo, ale Suchdol parta jsou držáci, zaplať pánbůh za ně, kluci na horských od Chomutova nebo kde taky pomohli a okolo poledne už jel full Dick a Bordel na sebe taky nenechal dlouho čekat. Ještě jednou díky chlapům ze Suchdola, jste borci, přijeli už v pátek, od rána pivka se mnou, nosili vodu, plácali, dělali, Baby lajnu jezdili, Marty hrotil Dicka a zbytek fandil, prostě trailsová parta jak se patří. Jo to pivo, už v týdnu jsem koupil malý sud (nevěděl jsem ani ťuk, kolik nás na to bude, radši ať nezbyde) a strčil ho do lednice v trailsový boudě, tu ohulil na plný knedlík, sud jsme potom klasicky zakopali a celý den jen na pumpičku super studený pivko, paráda to byla. Akorát asi ve 4 došlo, což zamrzelo, ale holt benzínka to jistí. Přijela spousta lidí, kromě zmíněného Suchdolu Ruben s partou, Najman, Punkáči, samozřejmě Kosák, Valis, pekelník všude barspin Venca Musil, za JC já, Kudr a Mates, jsme stejně v hajzlu, překvapivě Patrik Štrba ze Slovače, Vilibald Vítek snad po deseti letech v lese, Studna a kluci na horským, později ještě Příba, Beny, to jsem měl radost, Liška bros, no zkrátka byla nás snad víc než na prvním Řáholec Jamu. A maličko mi to i ty první Řáholce připomínalo, to léto, teplo, prach, a ta radost z lesa vzhledem k tomu, že to bylo letos vlastně první ježdění. Je to tak, a zatímco první ježdění na jaře bývá zlo, nejede to a sere se to, léto je léto takže pecka, jelo to jako hovado. Dick dostával napít, přeci jen lidí hodně, nájezdy i dopady čerstvý, ale euforie veliká, bavilo nás to všechny moc. Trochu prodloužený levý hip po divnobouli, který se přelítával, rozhodně prospěl věci, stejně je ta lajna boží, jak je dlouhá, ale zároveň strašně nenáročná.

Den utíkal jako voda, oheň a gril, spousta ježdění a jde se na ten Bordel. Oproti loňsku na oko žádná velká změna, ale pravý krátký hip jsme fest načutali nájezd i dopad, aby to jelo na další a neskákal se na placáka a celá lajna tím dostala nový feeling, najednou je na další levý hip dost rychlosti a skoro se lehce přelítává, což na první rovnej vůbec nevadí. Lítalo se nám super a jako vždy Bordel bavil. Myslím, že se ještě trošičku poladí nájezd na levým hipu, až se to k němu rozjede, ale uvidíme. Každopádně Dick a Bordel v kondici, dobrá parta a vlaky, o moc víc nepotřebuji. Lítáme to skoro všichni, podívaná a euforie, dobrý to je.

Nakonec hecuju Kudra, máme tam tu novou svini, co jsme v zimě házeli, přivezl jsem desky, jdeme to zkusit. Prý Kudr už nedává a spěchá, ale tak vymete prej a ať si dáme desky. Parta je parta, takže desky tam jsou hned a jdeme na to. Popisovat to nemá cenu, kdo viděl ví, kdo ne ne, každopádně zase něco novýho v lese, co tady ještě nebylo. A že to bude rychlý, o tom žádná. Než si s Najmanem stihneme dát kámen nůžky papír kdo pojede první, dává to Dan Liška s Vilibaldem, přeci jen pro ty horský je to dost na klid, no ale to my s Najmanem nevíme, dávám nůžky do kamene a jedu první, kupodivu na pohodu a tak to hecujeme dále. Doskákali jsme až k levýmu velkýmu hipu, který budí respekt, klopka předtím, mezera nájezd, všechno punk jak svině, totál hrbolatý a zkrátka ne ready. Leč jede to pěkně a tak přesouváme desky na nájezd a hecujeme Dana Lišku, to horský to požere, pojď si. Nebojí se nic a letí, dává lehkou hranu, hustě on, tady by šlo v nouzi šlápnout a rychlost bude, což? No, možná jo. Jdeme společně i s Kubou zpátky nahoru, říkám jedu si zkusit pocit a rychlost, když bude, příští jízdu to hecnu, nevím co mě to popadlo, zřejmě adrenalin a obecně dobrý vibe, najednou to cítím, dvakrát hamtnu do plných a letím luxus přímo do dopadu čistě jak dětská prdýlka. No to mě poser. Parta ječí jak na lesy a máme radost, máme kurva radost Vincente. Dan to ještě proletí na čisto a končíme, až to doschne a šejpne se to, bude to pecka. Beny ještě piluje Bordel, má z toho radost, nedivím se. Sakra jsme starý páky, ale baví nás to pořád stejně, někdy asi možná díky tomu věku vlastně víc, že to tam pořád je, když se povede dobrá session.

Večer prý ty koncerty na turisťárně v Prachovkách, parta to balí a les se vylidňuje, díky všem co ještě chvíli zůstali a pomohli mi sebrat cajky a naházet to do auta. Dáváme rychlý grilík, ukecávám Benyho, máme radost a odjezd na večírek. Tam už jede srandy kopec, Příba hecuje panáky s Kosákem, známe Kosáka natrénovanýho z alpy, to je pro Příbu nehratelný, brzo dělají píčoviny jak to jen tahle dvojka dovede, nejlepší combo bylo, když zčořili majk zvukařovi a Kosák, mimochodem s hlavou obarvenou na Eminema, dával beatbox, no prostě klasický večírkovský srandy. Kapelky dobrý, finále Braindead pecka, dlouho jsme je neslyšeli a potom dni to sedlo. Akorát jsem se zakecal s Bernem a najednou Kudr hlásí, prej Hout fotr starej jezdec dne nebo co, to se posral, hehe. Večírek běží, nějak se to vylidňuje, trochu autopilot beru tágo do JC a šmitec. Další den na kole do lesa, ohledat mrtvoly, sebrat zbytek bordelu (skoro žádný nebyl, díky za to) a odjezd nach house léčit rány. Ne z kalby ale prvního ježdění celkem fest jsem byl zlámanej ještě v pondělí. Co říci závěrem? Super to bylo. Věřím, že kdo přijel, užil si to. Ano, nejeli menší lajny, Levá, WC, ale ten Dick není záludný a kdo má kolo trošku v ruce, nemá problém. Zajetí Dicka a Bordelu paráda, no a ta nová svině, jak jí asi začnu říkat, to mi udělalo radost. V létě rozjíždím kromě snad pravidelný neděle session i v týdnu, uvidíme, no a možná někdy v druhý polovině srpna zkusíme zase udělat duo Rokle – Les. Třeba. Díky čau, příště zas.

No a tady popsaný fotky od Dušana, pro ilustračku dobrý, škoda že chybí Bordel a potom ta Nová Svině, ale stejně díky za to.

This entry was posted in Czech stuff and tagged , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Volání léta v lese

  1. Frenk says:

    Štrba je Tomáš, ale stejně mu nikdo neřekne jinak než Tonda. Patrik je Beňa, mimochodem aktualně prej velka legenda Košic. Nedivím se, ten to tam vždycky měl

  2. hout says:

    No vidíš, díky Frenku, vždycky jsem Štrbovi říkal Patrik 🙂 Kde ses mimochodem flákal?

    • Frenk says:

      Domluvená akce “sud na horách” s kamarádama z Moravy, co mi pomáhali bourat barák. Slovo držím, přes to nejede vlak. Svezu se s váma nejpozději na prodlouženém víkendu LES – Rokle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *