Vápenka Jam 2021

Tak jsem se konečně dokopal vám něco zase jednou napsat. A protože už jsem dlouho nic nepsal, bude toho více. Léto, co bylo a nebylo, víkend v lese, ze kterýho se zcela nevinně vyklubal největší voser mé jezdecké kariéry, všechno vám to napíšu. Začínám Milevskem a Vápenka jamem, ke kterýmu se chci vrátit už od léta. Pojďte si.

Takže Vápenka jam 2021. Tady report na TBB od Michale Koláře s videjkem od Kryštofa Krechlera, v současné době mám dojem posledního to poctivého video makera české fbmx scény, díky za to. A teď něco mýma očima. Na úvod řeknu, že mám Vápenku rád. Vždycky jsem ji měl rád. I když ty lajny člověk zná nazpaměť, když poprvý po roce vyleze na rozjezd, adrenalin je nahoře a potí se ti prdel. Je to rychlý, je to trailsový a je to dobrý. Mám rád místní partu, která mě vždycky baví a hlavně dobře vím co to je dávat každý rok do kupy spot, pořádat akce, jezdit, držet to. A i když třeba byly lepší roky, pořád mega respekt za to. A nakonec mám rád Vápenka jam, hodně let pro mě akce roku.

Letos jsem na Vápno vyrazil sám jak jinak než v pátek dopoledne, mám tohle rád. V klidu dojet do Milevska na oběd, půlka léta si říká o koupák takže chill a pivko na místním koupališti, obhlédnout místní plavčice a buchétky, osvěžit se, počkat na Kosáka co dovalil s Valisem a na 4-5 jdeme na klid na Vápno dát si lehkou podvečerní session. Pívo teče a všechno jede, nazdar parto, postupně se nás slejzá víc a víc, session na Baby lajně, moc to nehrotit a jdeme radši na Pravou, no dobrý to je. Pokecy a všechno, Saša na place, Evička, Suchdol, no prostě všichni, sere na to Kudrsynek, ale to už tradičně. Večer uteče jako voda, ráno se budím v luxusu u Saši, je teplo, mažu to za Mlaďákem, Evičkou a Benym na koupák, je nám jako v ráji. Akorát zpátky na Vápno, kde se pomalu chystá zahajovací Baby lajna contest. Dostávám majk, protože Póvl si jde skočit, spousta známých tváří a to mě baví, hrotí se to fest, melu vám svoje sračky a čas letí. Jezdí se na Pravý, dáváme s Mládětem Milfu, letos se dovychytala a až na ten spodek jede úplně super, stejně nechápu, že to skoro nikdo nejezdí. Přetahovaná a pivko holčičí slalomek, možná trochu zbytečně se spěchá na Cash for tricks na Pravý. Jede se pěkně, sestavu rozšířil Kuba Vencl, každý si nandá to svoje pro nějaký ty stováky, Mlaďák ve svým věku je pán, ke svý klasice přidal po hrozných letech pěkný nofoot cancan onehand, což na tom skoku není vůbec málo, a nakonec dole otáčí Mlaďákovku jako z učebnice, má z toho kluk radost. Jinak Kosák, Robin Pflug, Kuba Vencl a tak, pěkné..

Potom už jen radius, kde nekompromisně zabíjí Robin Pflug a láme se něčí noha, au, hotovo. Potom už jen někdo lehká session do prvních kapelek, nevím nic, projíždím si ještě s Mlaďákem Milfu a jdeme na tradičního hambáče od pana Svícaře, tedy Burger jako kráva na benzínce, vždycky chutná. Potom nějaký pivka a tradičně vyhajpovaný rap, tentokrát Maniak, dobrý to bylo.

Ráno se budím zmuchlanej, čekám na pokles hladinky, což se moc nedaří, dávám se všemi pět, nabírám Koníčka a valím nach Praha, na zkurvený test, abych mohl se ženou na výlet do Oesterreichu, prý bez toho si tam ani neuseru, za pět dnů po mně nechtěl nikdo ani hovno, heh.

Co závěrem? Vápenka opět akce roku, ale přeci jen, něco chybělo. Jak ráno poznamenal Saša, prý má trochu dejavu. Proč? Nevím. Faktem je, že když si přečtete reporty z posledních dvou tří let, je to přes kopírák to samý a to je asi ten problém. Už jsme viděli Baby lajna contest, už jsme viděli Cash for tricks na pravý, už jsme to viděli mnohokrát a letos to nebylo lautr ničím ozvláštněný, jezdecky standard, trikově nikdo do extrému nešel (jo Kuby Vencla 360 ze step downu do frontflipu na posledním je moc, ale tu 360 už jsme viděli a od něj to člověk tak nějak čeká), žádná vyndaná 720 od Martyho Křena nebo kormidlovaná 360 ze step downu, kdy se ti tají dech. Nic z toho, všichni jedou to svoje, nikdo se nechce zabít a to je dobře. Těžko se mi to říká, ale zkrátka letos ve mně ta euforie z let minulých nezafungovala. Chtělo by to změnu, ale když uděláte změnu, už to nebude Vápenka jam. Stejně akce roku, ale trochu proto, že žádný jiný akce nejsou, respekt ke všem, co něco dělají, ale přeci jen vzhledem k tomu spotu je Vápenka jiný kalibr. Přesto všechno to bylo fajn a vždycky přijedu rád zas, protože Vápenku mám rád a ty lidi okolo jakbysmet. Díky za to.

This entry was posted in Czech stuff and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *