Víkend v lese 2022 – report

Už je to 3 týdny, co jsme se sešli a dobře nám bylo. No a protože to byla akce jak se patří, do análů k zapsání rozhodně se hodící, navíc Kuba Najman mi poslal ještě nějaké fotky, tak jsem si řekl, že k tomu tedy musím něco napsat. A tak tedy jo. Víkend v lese 2022, pojďte si.

Víkend v lese (aneb blednoucí vzpomínka na Řáholec Jam), to je vedle Vápenka jamu druhé větší setkání nejužšího jádra české trailsové komunity a to kde jinde než v lese. Sešli jsme se na tradiční řáholecký termín a vlastně stejně jako loni, tedy 2.-.3.9.2022 (paradoxně v konfliktu hned s dvěma dalšími akcemi, což je asi úděl roku 2022, haha). Ovšem, jelikož H-trails je po dvou letech po velké betonovací akci opět v nevídané kondici, začali jsme tam. Už ve čtvrtek večer dorazila první várka z Milevska, Michal Kolář s rodinkou a Milan Bolek, v noci potom ještě Saša Rovný, který k nám jezdí vždycky rád a my ho máme taky rádi. V pátek se budíme do pěknýho dne, dávám lehký dopoledne v práci, kluci pumptrack v Železnici, který je kousíček. Se Sašou potom oběd a hle, po návratu zpátky v brance Franta Nebojsa, no nazdar kamaráde, to čumím. A s ním Mlaďák, jak jinak, ten si taky les nenechá ujít, když to jen trochu jde. Štelujeme se do trailsové boudy a opravujeme starou řáholeckou foto výstavu, která se pořád loupala ze zdi a tak šla do rámu. Sice to ještě není vše, ale zatím to drží a vypadá moc dobře. Pomalu se začíná slézat parta, odkrývají se skoky, energie setkání a radosti, je nám dobře. Dorazil zbytek Milevska ještě s týpkem na horským někde od Budějovic s přezdívkou Pes, Ruben s Hugem po dlouhý době zase u nás, samozřejmě pankáči s Valim, Kudr, parta bmx týpků z Malagy, kteří si to střihli na silničních kolech ze Švýcarska, nechyběla část Suchdola, tedy Crazy Mahu a Jarda Hošek, Kosák po zranění vítej zpátky, navečer dokonce dorazil Pejda, zkrátka bylo nás akorát a bylo to dobrý. Jak jsem řekl, Háčko je zajetý v kondici, takže drobná příprava a šlo se jezdit a jezdili jsme až do večera. Do toho pivko a pokec se všema, dobře nám bylo. Občas někdo vytáhl nějaký tríček a trik, nakonec nejvíc vyndal Franta Nebojsa, který točil obrovskýho frontflipa, žádný kotrmelec do dálky, ale pěkně potaženýho frontflipa. Poprvý o kousek nedotočil a hodil záda, podruhý skoro dotočil, ale šel na bok a byl z toho trochu crash, Franta je ale Franta, takže dobrý. Točilo se spousta 360, Pejda jezdil jako vždy ve velkým stylu a dával jeho osobitý barely, zkrátka pokoukaná veliká a zábava ještě větší. Stejně je to zajímavý, ač ty skoky nejsou nijak velký a je to jedna lajna, H-trails je prostě super zábavný spot, kde si zajezdí každý. K tomu zázemí trailsový boudy, lednice, gril, na čepu lehký lomnický ale a Paka 11, vedle minirampa, po zahradě pobíhaly ratolesti nás fotříků za někdy nervózního dohledu žen a matek, zkrátka den utíkal jako voda.

Večer se rozjel gril a přitvrdilo na pívu, Summer Ale 10 došel a jelo se na klasiku Paka 11, zrovna doma něco vykládám ženě, že to bude jistě v noci v pohodě, když slyším z venku velký řev a jdu se podívat, která že to bije. Mahu stojí nahoře na minirampě, v ruce mikro dětský skateboard, co má možná 30 čísel a je pevně rozhodnut, že to dá. Parta hecuje co to jde, Mahu dává několik pokusů pokaždý do slušnýho crashe, no je veselo velice. Potom někdo strká do ruky kolo Rendyho Španělákovi a jelikož týpek je kurva zdatný bazén rider a atmosféra je dobře vyhecovaná, bere kolo a za svitu jedné zářivky namontované v létě Tomkem Vondrem k minirampě tam rozjíždí mega session s polety k metr a půl do výšky, na což Rendyho dlouhý trailsový oř není ani trochu zvyklý. Nakonec parta hecuje flair flair flair, nevím proč ale hecuju taky a Španělák to vysílá. Lehce nedotočeno a jde na bok, nicméně je vidět že ví, co dělá a já si trochu oddychuju. Hec proběhne ještě několikrát, stále neúspěšně, když v tom parta zmerčí v davu Pejdu a hecuje se znova, ukaž voe český flair. Pejda se nechá hecnout a dá pár koleček, no je to tma jen s tou jednou zářivkou, ale Mahu dával a Španěl taky, Pejda se nenechá zahanbit, jede znovu a vyndává z první trochu flatspin 540 a trochu flair, máme radost a řveme jako na lesy. Španěl zvedá rukavicí a za chvíli odjíždí poctivý vysoký flair, Mahu už radši rukavici nezvedá a spokojená parta vyřvaná jde zase na pívo. Tohle bylo dost.

Noc studená, letí oheň, letí gril, čas běží jako voda, někdy po 1 jdu spát a jsem good. V půl 4 mě budí žena, ať jdu zpacifikovat ty hovada, co pořád řvou u ohně, not good. Parta rozjetá a veselá, prej ok ok, říkám si cajk, jak jsem to pošéfoval a spím až do rána. Ráno žena nasraná, že prý parta se posunula jen o kousek dál a řvala dál. Haha, no jo, příště musíme paní Kolombovou někam vyexpedovat, aby se zbytečně nestresovala.

V sobotu ráno zmuchlanost, nahoře spí asi milion lidí, dva záchody a tak, to je fajn zázemí, někdo v boudě a někdo v autě, nicméně po 10 to všechno pakuju, parta přikrývá skoky, díky za to a jede se směr les. Ten už trochu v šejpu od čtvrtka, což je dobře, není to tolik práce, protože jsme celkem v únavě a zevlu po náročným pátku, holt už nám není 20 a drtivý většině ani 25. Ještě v noci nás opustil Franta Nebojsa, prý jede závodit na Šibak, no to jsou věci, ráno ještě Pejda, což je mega škoda, místo toho však doráží Venca Musil a dokonce i pan řidič Příba po roce na kole. Dovezli jsme si ještě sud proviantu, poctivě jako vždy na studánku zakopaný a tak nějak v poklidu za pěkného počasí celý den leží a běží. Fakt je ten, že si dáme pár jízd na Dicku, kterýho někdo pokropil a zprovoznil, vyndanost a únava veliká, takže nic moc, dám si něco k jídlu a zavírají se mi oči, utíká mi asi největší session dne, přičemž jsem byl v limbu max hoďku, když se budím, nikdo už moc nedává, parta vyzevlená, unavená, jsou ani ne 4 hodiny odpoledne, zajímavé, jak už jsme všichni trochu v řiti. No, nabitý nových sil jdu si skočit, ten Dick mě stejně ultimátně baví, trochu jsem si ho ještě znovu šejpnul, je to poráda. Mlaďák se mnou dává, Kudr, Čmuch, Tomáš Štrba až ze Slovače, dobrý to je. Kudr hecuje Bordel, letos snad ještě nejel, Kudr to před týdnem s Matesem trochu poladili a prý jde se na to, kdo jde? Nikdo, jen Mlaďák se hlásí a já tedy taky zvedám ruku, jelikož je to přesně rok od mého osudového zlámání se a bylo by fajn si přesně na den znovu najet celý les. Tak se jde na Bordel a Bordel jede, ta lajna je prostě dobrá a na klid, přitom polet a fajn, maličko (ale fakt jen maličko) mi to připomíná Speedball na Eastside, kde je leckdo taky zesraný, přitom ta lajna je nejvíc v klidu. Tak si jedem a skáčeme a já jsem spokojen, jelikož přesně po roce můžu říct se vším všudy, I am back! Najednou však vidíme zezadu Psa, který prvně v lese pokoušel Bordel statečně s námi, jak zazmatkuje a zahazuje na levým hipu před rovnýma, letí na záda přímo doprostřed a tohle nevypadá vůbec dobře.. Týpek leží, brní nohy, všichni trochu schíza, no do prdele. Hlavou mi probleskává tvl. loni ses zlámal a letos tohle? Ta akce je snad prokletá či co. Nakonec se však Pes sbírá a belhá k sezení, snad nebude tak zle. Nakonec ho přeci jen pro jistotku Mlaďák bere na rentgen, který dopadl dobře, ale stejně si ho radši nechali a Pes sám sebe taky v nemocnici přes noc na pozorování, což je voser a nechceš. Session na Bordelu ukončená, nájezd trochu od Psa rozbitý, prostě končíme, pár jízd ještě na Dicku a pro dnešek jezdecky hotovo.

Dopíjíme beer, který zdá se býti ve studánce nekonečný, a chystáme se pomalu dolu. Parta lehce rozjetá ještě dělá hovadiny, takže Souška na Mikyho starý 16tce naskákává docela za šera celou Baby lajnu, což je dost a Rendy nakonec dává na tom minikole bunnyhop přes sud s nosebonkem vepředu i vzadu, nechápeš nic a megaklika, že se Rendy neválí v hovnech. Jdeme dolu do hospy, kde už na nás čekají stoly a v kuchyni se dělají tortily, večerní část začíná zlehka a dobře. Samozřejmě parta Příba, Kosák, Rendy, Souška a další, tady není potřeba nic vysvětlovat, comba začínají padat dost brzy, Příba velí pár panáků a potom už flusací střílečky a všelijaký píčoviny. Hra se Španělákama, napálený Příba si omylem nafackoval a vrátil to Španělovi v plné polní, když si týpek 10 minut myslel, že jeho prst protáhnul Rendymu čokovoko, no směješ se že nevíš nic. Nakonec nevím kdo přitáhnul poctivou super zelenou pálivou malou kopřivu, se kterou se nejdřív Kosák s Rendym a Příbou laškují, že to pálí nepálí, načež Kosák všechny trumfuje a kopřivu nečekaně sežere, prej v puse to nepálí voe a Rendy dává taky, za chvíli oba spálenou držku a flusají kopřivu všude okolo. No dost. Nakonec na Rendym testují, jestli kopřiva pálí i na kulích, kdy Rendy nakonec hlasitě potvrzuje, že na kulích pálí fest. Více už nic, někdo jde spát, někdo později a někdo ráno, jak jinak.

V neděli už jen úklid, zmačkanost, rozlučka a odjezd. Z fotek koukám, že se ještě v Rokli trochu jezdilo, no to čumím. Kde se vzala energie, nechápu. Fakt je, že v Rokli se toho letos moc nenajezdilo, vlastně skoro vůbec, tak alespoň trochu session, když už byla parta. A takhle nějak proběhnul víkend v lese. Bylo to dobrý, bylo to cajk, příště zas. Jen mě maličko zaujalo, jak jsme čím dál více v módu „nazdar kamaráde, pojď jdeme na pívo“, než „super lajna jede, jdeme dát ještě jízdu“, jako tomu bývávalo kdysi. Ale holt čas nezastavíš. Pátek byl nejvíc a sobota cajk, víkend v lese, díky čau.

This entry was posted in Czech stuff and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Víkend v lese 2022 – report

  1. Kuba says:

    Příba pak zavedl rozjíždění se jen z klopny od ohnistě, na ten poslední na digu, haha
    I tak je to na ten poslední dálka a celou dobu myslíš jen na ten jeden trik. Je to asi fakt nejlepší trikovací skok v lese teď. Díky za popisky! Ty si vždycky člověk užije

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *