Vítání jara – pár slov a galerka

Vítání jara 2023 je za námi a tady pár řádků, jak nám bylo. Vše začalo už v pátek, kdy jsem měl být pryč, ale nakonec nebyl. Kolem 5 sešli jsme se v lese s Matesem, Vojtou Pepou a Kosákem a, stejně jako poslední týdny, dávali vše do kupy. Počasí se drželo, takže jsme s Kosákem šli do Dicka, půlka se udělala a hned jsme to najeli, radost že zítra něco pojede a se soumrakem jdeme spokojeně na Mácháč.

Sobota 6.5.2023 Vítání jara a jde se na to, navést sudy a cajky, naštěstí pomáhá Ruben, takže na to nejsem sám, díky moc. Kolem půl 11 už zakopáváme sudy v lese, přičemž narážíme v zemi na poklad od Rubena, který jeden sud na místo zakopal už v pátek, session ipa z Albrechtickýho pivovaru od Havířova, narážíme ji záhy a chutná náramně. S Kosákem jdeme doplácat toho Dicka, ať to jede. Postupně se schází parta, Tomek, Černoch z Mayhemu, stará parta in da house, později ještě Saša a Příba, no ty vole. Punkboy, Wenca Musil, Michal Kolář, na velkým Dan Liška a Fašoun, Kudr dorazil, navečer Mlaďák, zkrátka slušná jezdící skvadra. Hned jak jsme to došejpli, rozjel jsem Dicka, ať parta nepřešlapuje, dole ještě docela měkký a moc to nejelo, celkově první jarní ježdění, takže pomalý a žvejkavý, nemám to rád. No ale prali se s tím kluci statečně a jezdili jak o život (včera jsem to opravoval, místama koleje jako prase, že se vám chtělo v tomhle jezdit – pozn. Hout). Do toho se dělal na čisto začátek Nový svině, Mates a spol. bourají Levou a Střed, staví se lavice, to jsou věci. Schází se čím dál víc lidí, pívo teče, počasí luxus (oproti nepěkný předpovědi, ať se jdou bodnout), je nám hej. Večer se chystá plátno a promítačka, za šera 20 Inches 2 a 3, to je biják, no a potom vytahuji zapomenutý nebo rovnou neznámý videjka z lesa 10 a víc let zpátky, nakonec BTCU, který na plátně běželo jen jednou v životě na premiéře. Docela zajímavý vidět, jak tehdy les vypadal. Dále už nic, kalba kalbička, láduju celý den lomnický single hop, což je vlastně ipa a večer mě to zmáhá, vzpamatuji se až dlouho po půlnoci, kdy už v lese skoro nikdo není. Balíme cajky a jedeme s Kosákem do JC spát k Matesovi, the end.

Další den hned po ránu na kole zpátky do lesa, jezdí zase Fašoun, to je nezmar. Něco uklidit, něco pokecat a pomalu domů. Vydařený to bylo tradiční jarní setkání v lese, který nás baví. Kluci si zajezdili, kus práce se udělal, Nová svině téměř ready, chybí akorát Bordel, no jsem zvědav jaká ta sezóna v lese bude. Díky všem co pomohli, snad jste si to užili, příště zas.

A tady pár fotek od Dušana, díky za to.

This entry was posted in Czech stuff and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *