Vápenka – jak jsme kopali

Neboj se lopaty voe, vymyslel jsem si to, a tak jsme se tedy nebáli. V pátek 19.5. kolem 13:00 vyrazili jsme z JC v silný sestavě Hout, Mates a Kosák směr Milevsko. Po čtvrtý hodině jsme tam, nakoupit cajky na oheň a hurá na Vápno. Checkujeme skoky, Baby lajna hotová, zbytek holt chce po zimě poplácat, Milfa je na kaši fest, ta asi nepůjde. Mates háže dotaz, jestli se rovnou vrhneme na to pívo, co zbylo z Vítání jara a v sudu jsme si přivezli. Říkám nic, jdeme do pracovního a mazlit se s tím neskutečným bílým matrošem, dokud to nebude. Heh, tak teda jo. Skládáme tým KK ptáci práce všeho druhu, tedy Kohout-Kosák a dáváme tomu co proto. Objevuje se Souška a Michal Kolář, přikládají ruku k dílu, jde nám to náramně. S Matesem se shodujeme, že další den kolem pátý máme hotovo, Souška se nám jenom tlemí a Michal nevěří nic. V půl 8 hotový dopady na dvou hipech nahoře na Pravý lajně a jde se na pívo a zevlink, je potřeba si rozložit síly.

Souška hlásí, že by to chtělo kořalku, že jede na benzínku, Kosák radostí div netančí, leč Součka se  furt k ničemu nemá, naštěstí situaci zachraňuje Póvl, jenž tahá flašku whisky z domácích zásob. Je potřeba se šetřit, takže se tomu vyhýbám, Kosák dává statečně a nakonec to zalomí do klubíčka na paletě přímo u ohně. No jo, zítra taky den, jdeme spát.

Budíme se ráno až někdy po půl 10 v patře v boudě, objevuje se Martin týpek z Kamenice, prý tady se dneska má digovat a jezdit, yes, core se hlásí. Snídaně na benzínce a jde se do dig festu na plný benzín. Pomalu se scházejí místňáci, ale tým KK je v rauši, dopíjí se pivko a diguje o stošest. Jdeme s Kosákem dopady až do konce, s náma nájezdy Mates a přeplácává to Milan Bolek, zbytek party nah

Jedeme pecky, celou pravou lajnu.

oře naskakovák, klopky a první skok. Dorazil ještě Mahu, čerstvá krev, bohužel sám. Nakonec nás s Kosákem čeká poslední dopad, obrovský a docela v čudu, dáváme na to oběd a vrháme se na to. Synchronizace mega, dáváme pecky to kdybys viděl, tak bys vzteky chcípal, sám nevěřím ale za necelou hoďku má dopad oplácaný všechny boky, yes. Jak jsme předpověděli, tak bylo, v 5 hotovo, jdeme se projet na Baby lajnu. Příba se na to nahuluje jako pes, jak jinak, Babyna jede pěkně a na klid. Akorát tedy ten předposlední skok, to je kunda načutlá, že bys blil. Příba demonstrativně dokonce dvakrát zahazuje. Můžeš si říkat co chceš, že tohle je domácí rukopis a kdesi cosi, fakt je, že to není příjemný ani trochu a hyzdí to jinak příjemnou lajnu. Kosák trochu trikuje, Rendy hecuje žížalí flip, nějaký ty pouštěčky, Příba něco do cancan landingu, Štepán Herink se na nás přišel podívat, dobrý to je.

Dáváme gril, letí pívo, byť tedy G10, ale zase je pěkně studený, co teď? Kosák má zítra narozky ty vole, to chce flašku. Souška progresivně hlásí, že nás je dost, to chce dvě, má recht. Dávám s Mahuem benzinu a bereme dvě flanděry s brzdou, to bude večírek. Příba s Kosákem a Rendy dávájí jednu skoro sami snad za půl hodiny, to bude veselý. Prej další flašku tak za hodinu říká Kosák, oponuju že možná za půl, neřeknu ani borůvkový koláč a už ji Rendy nebo kdo otvírá, haha, jede se dál. Letí oheň, prý stará sofa na hovno, spálíme, nakalený Kosák s Rendym se radují, Příba sekunduje, no skoro se podpálili všichni tři najednou, skoky z patra boudy do hořící sofy a tak, prostě Kosák má narozky a na to to bylo ještě docela v klidu, žádný nehody ztráty a tak, ale srandy kopec o tom žádná.

Sobotní večer, než se rozjelo ohňový riot.

Další den díky čau, šlapeme na zmizík a hurá domů, respektive jedeme trochu zmuchlaný rovnou do lesa. Vápno je ready, tedy Baby a Pravá. Milfa není, jelikož není core. Jo, říkali jsme si s Kosákem, tvl. být nás tady víc, aspoň o kousek, pár lidí, dáme to celý včetně Milfy. Nemám žádnou legitimitu hlásit, kdo je core nebo není, a právě proto můžu hlásit co chci. Myšlenka dobrá, každý rok se sejdeme v bandě na nějakým spotu a dáme ho do cajku, za den uděláš v bandě to, co za měsíc. Kdo dává? Dává core a sám si vyhodnoť, jestli tam jsi nebo ne. Ha, nakonec dáváme s Matesem a Kosákem, digovat přijel ještě Martin z Kamenice a Mahu, thats it thats all. Vápno je pro mě kult, legenda, nejvíc spot s pořád nejhustší lajnou, jakou u nás máme. Když jede i Milfa, celý ten spot je pecka. Přesto žádný core není. Nechápu, že se nenajde víc lidí, kteří přiloží ruku k dílu a za rok se pojede třeba k nim. Tohle může celit scénu a držet nás při životě, Vápnu jsme letos fest pomohli a za rok bychom mohli jinde. Ale kde? Motivace aktuálně nula, nevím nic.

A tak jsme se měli na Vápně. 22.7. kámošský pojezd, dobře nám bude, core dává, haha.

Martin z Kamenice, kde je zbytek tamější party? Kde je zbytek coru? Haha, žádný není. Díky za pomoc kámo.

Ohňový riot, docela vtipný to bylo a jsem překvapen, že se nestal žádný průser. Každopádně Kosák, Příba, Rendy a kořalka = zábava veliká 😀

This entry was posted in Czech stuff and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Vápenka – jak jsme kopali

  1. Core Diggers je uz dnes velmi vzacny endemit ;). Je dost smutne, ako to upada. Na druhej strane, velmi obohacujuci pocit vidiet “postarsich” panov, otcov deti alebo nikdy nezostarnutejsich pubertakov, co stoja sezonu po sezonu stale za tou istou lopatou. Pre mna najbrutalnejsi impulz po rokoch boli posledne dve sezony v Linzi, kedy sme sa fakt zasekli lopatami do hliny a prekopali sme to tam kompletne. Ci uz vynovenie alebo znovu dodanie FLOW na Lavej Zick Zack lajne, ale hlavne uz pred poslednou zimou ked sme sa pustili do komplet prekopania Flowline a starej Air line. To nadsenie a chut uz u 50r. a 40r. typkoch spolu s nami o dost mladsimi je neskutocne palivo!!! Neprsi? Jazdime? Core Digger squad Linz sa dohodne ze ideme kopat! Vsetci povinne s pivkom v ruke a za par mesiacov komplet vsetko prekopane! DIGGU ZDAR Chlapi! DIG is NOT DEAD… btw. CZ core by mohol dojst na Plesching niekedy zas si uzit trochu srandy a miestnej pohody! FLIP bude inak tento rok oslavovat 50r… myslim ze sa bude aj nejaka akcoska riesit tak by som dal vediet!

  2. hout says:

    Čau Rubene, core diggers jsou vzácný druh, o tom žádná. V článku jsem měl spíš na mysli core tý scény, lidi co se znají, rádi se sejdou, pokecají, poplácají, svezou se. To nemusí být core diggeři, těch je opravdu hrozně málo.
    Jo, Linz sleduji a fascinuje mě, jak to tam žije. Už na Kalbusu, když jsem se bavil s Maxem, že se tam schází a jezdí pravidelně 2x týdně, tak jsem si říkal, že to je super, kam se na to hrabeme. Letos je to hrozně plný z hlediska akcí, volných málo maličko, možná září bychom mohli ještě hecnout Linz, učitě dám vědět. Měj se kamaráde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *