ALBION #6

Některý z vás možná neunikla online čísla bmx magazínu Albion. Aktuálně je k dispozici číslo 6, přečetl jsem jen dva články, který mě zaujaly a byla to velká pecka.

První byl rozhovor se Stew Johnsonem. Tenhle člověk se motá kolem bmx hezkých pár let, stál za kamerou většiny Props videí, dal dohromady mimo jiné videa Anthem a Anthem II. Stew vyrůstal v Indianě s tehdy vznikající FBM partou, na jeho přístupu k bmx a životu obecně je to vidět. Kromě spousty zajímavých podnětů a momentů se Stew vrací taky k nešťastnému pádu Mike Aitkena při natáčení Anthem II. Pro neanglicky mluvící, se Stewem to slušně otřáslo a uvědomil si, že ačkoliv to není jeho vina, že se někdo rozbije, přesto kdyby tam nebyl on s kamerou, nestalo by se to. Jako top kameraman je leckdy přímo u těch největších triků, ale taky bohužel u velkých pádů. Každý asi ví, jak nepříjemný pocit to je, když se rozbije kámoš, jedete s ním do nemocnice a tak dále. Stew toho v tomto ohledu zažil mnohem víc, než kdokoliv z nás. Dokonce říká, že po pádu Mika uvažoval, že s touhle prací skončí. Je jen dobře pro svět bmx, že nakonec zůstal. Vřele doporučuju tenhle kousek přelouskat.

Druhý článek byl o Tomovi Duganovi s titulem I FUCKING HATE TOM DUGAN. Slušný masterpiece o jednom z nejsledovanějších bmx jezdců současnosti, ke kterýmu by se přízvisko „totální magor“ jistě hodilo (kdo jiný může mít v obýváku svoji kompletně nahou figurínu z kartonu v životní velikosti?) a doktoři by bezpochyby dokázali diagnostikovat nejednu psychickou poruchu. Nicméně ať je Dang Dang jakkoliv šílený, je to fajn týpek, který si žije svůj život podle svých pravidel, kde jde jen o zábavu a není žádný prostor pro nudu či jakoukoliv formu normálnosti. Opět doporučuju, tohle je prdel.

Co mě velmi zaujalo v tomto článku, Tom má zákaz fotit na austinských trailsech kromě 9th Street. Přišla otázka jak to a vyplynula na povrch story s videem, který Tom kdysi možná trochu neuváženě stvořil a tady vám ho předkládám. Dle jeho slov video vzniklo na základě Tomových dojmů z ostatních trailsů v Austinu, hlavním impulsem se staly trailsy Hush. Jen dodám, že s těmito trailsy a jejich crew máme taky své zkušenosti, je s nimi spojen neslavný osud Czech Line, kterou jsme v Austinu postavili. Kdo ví, ví. K videu by se hodily titulky, já něco rozumím a vězte, že tohle je obrovská, ale obrovská prdel, která rozpoutala velmi vášnivou debatu na TheComeUp bmx a uvnitř austinský trailsový scény. Enjoy.

Embedly Powered

via Vimeo

Embedly Powered

via Vimeo
This entry was posted in Czech stuff and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to ALBION #6

  1. kudr says:

    Už když jsem to video viděl poprvé, tak jsem se chlámal nehorázně, ale teď když člověk ještě zná tu pointu, tak to prostě nejde :D…a že to fakt sedí :D.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *