V zimě se nejezdí.. anebo???

Shit, v Čechách roste něco nevídaného, neuvěřitelnýho. Něco, o čem tady snily celé generace jezdců. Chcete vědět více, klikejte dál.

Na malým kole jezdím od konce 80. let. Nejdřív dlouhý roky bikros, od kterého jsem vždycky přirozeně inklinoval k čistýmu skákání. V podstatě po celou tu dobu jsme každou zimu snili o jediné věci – mít halu, ve které se bude dát přes zimu jezdit. Chvilka euforie přišla s otevřením Monkey Campu, ale brzy přišlo prozření, že tohle není ono. Chce to prostě halu s hlínou, s trailsama. Stačilo by cokoliv, starý kravín, opuštěnou tovární halu, cokoliv s dostatečně vysokým stropem, kam by se mohla navézt hlína. V Jičíně se za tu dobu jednou rýsovala maličká jiskřička naděje, která však brzy zase zhasla. Až teď se věci pohnuly.

Honza Benda, je to pán.

Vezměme to od začátku. Většina z vás asi ví, že v malým městečku Stráž pod Ralskem existuje vytápěná bmx hala se vším všudy, kterou zařídil Honza Benda. Hala není největších rozměrů, přesto nabízí dostatečné vyžití pro každýho, kdo se rád projede parkem. Co ovšem my, lidi trailsoví? Smůla, v zimě se nejezdí, nýbrž staví, co jinýho. Tady by mohl příběh skončit.

Celých 50 metrů na dýlku, kam se vejdou aspoň 3 lajny vedle sebe by Kudr, no tvl.

Nicméně se vše vyvrbilo jinak. Nevím, kde se to vzalo, že člověk ovlivněný tehdejší Vehicle bandou, pro kterou byla hlína takřka tabu , a celkově v době, která hlíně nepřála, se jednoho dne objevil na Řáholec jamu. Tehdy jsem moc nevěděl, kdo to je a co od něho čekat, slušně jsem pozdravil a šel si spíš po svých. Řáholec je Řáholec, Benďáka evidentně zaujala lesní atmosféra a lidi okolo, pro který je zábava na prvním místě. Postupně se s námi spřátelil, malýho Kubu bavilo ježdění na hlíně, bylo tak jen otázkou času, kdy začne Benďák vymýšlet, jak dostat něco takovýho domů do Stráže. Nutno říci, že je to chlap opravdu šikovná, který dokáže zařídit kde co. Hliněný hřiště ve Stráži na sebe nenechalo dlouho čekat. Navíc Honza nenechal nic náhodě a ke stavbě povolal Kudra, což byla jedině správná volba. Vznikl velmi slušný dirtovo-trailsový plac, který výborně doplnil halu s parkem, a na kterým se taky jelo už dvakrát MČR v dirtu.

Už to roste, vypadá to obrovský, spousta potenciálu, spousta.

Benďákovi to však asi bylo pořád málo nebo co a šel ještě dál. Dámy a pánové, ve Stráži pod Ralskem je již ve výstavbě zastřešené trailsové hřiště, kde se bude dát jezdit celý rok. V plánu jsou tři lajny všeho druhu, minirampa se spinou a resi funbox. Dřevěný věci má na starosti firma ParkPilot, tudíž kvalita zajištěna, hlínu postaví parta Dirty-Parks v čele s Kudrem, co chcete víc.. Je to tak, Česká republika se dočká první krytý trailsový sekce, která bude otevřena veřejnosti. Vše díky Honzovi Bendovi ze Stráže, který si tímto zasluhuje největší respekt. Ještě letos by se mělo vše dostavět a někdy začátkem příštího roku čekejte ofiko otvíračku. Upřímně, tohle je velká pecka, která nemá v Čechách obdoby a i mě by zajímalo více informací. Proto pro vás připravujeme s Benďákem rozhovor, kde se dovíte další zajímavý info k tomuto projektu. Stay tuned.

Tady mokro nikdy nebude a když se udělá trochu tepleji, možná i přehodnotím své mnohaletými zkušenostmi nabyté stanovisko, že v zimě se nejezdí. Tohle bude stát za to.

This entry was posted in Czech stuff and tagged . Bookmark the permalink.

5 Responses to V zimě se nejezdí.. anebo???

  1. Fish says:

    Jak že to říkal Benďák na Řáholci? – “Hala, kterou nemají nikde v Evropě…? 🙂 ” Velkej respekt!

  2. Zbyněk Bahula says:

    Výborná práce! takovouhle možnost a úroveň ježdění v zimě? velkej dík a raspect! .)

  3. kuba najman says:

    Navíc by mohla bejt zima mýrná, nemuselo by moc dlouho silně mrznout a bude to dost!
    Jsem zjedavej zjedavej a přeju zároveň Benďákoj, aby byl velkej zájem a častý návštevy od horskejch cyklistů. Jen malý kola mu to neutáhnem, to je další věc a myslim, že se na ní Hout určitě zeptá. Jak to bude do takovýhle parády s vlezným… zadarmo by to bejt nemělo…

  4. zachy says:

    Tak předpokládam, že hala bude otevřená i pro MTB, kterejch, dle mého názoru, bude jezdit víc než malokolečkářů. Nějaká separace by byla naprostá hloupost (ekonomicky i lidsky).

  5. honza says:

    zachy: No ekonomicky určitě o tom druhým bych už trochu polemizoval 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *