Mike Saavedra se rozbil a potřebuje pomoc

Mike Saavedra, jeden z nejlepších trailsových jezdců Ameriky a velký srdcař, utrpěl těžké zranění v Pittsburghu, pravděpodobně na Hazelwood. Sjela mu noha z pedálu, vzhledem k velikosti tamních skoků a rychlosti se mu noha zamotala pod kolo a v podstatě si ji sám přejel. Brrr, jen pomyslet na takový pád bolí. Objevila se navíc velice nepříjemná komplikace známá jako kompartement syndrom, což může vést až k odumření tkání a nutné amputaci. Naštěstí se to podařilo včas podchytnout a nohu zachránit. I tak peklo, který nechceš. Mika pustili po 18ti dnech z nemocnice v Pittsburghu a je doma v Cali, čekají ho dlouhé měsíce rehabilitací, aby se noha posílila a on mohl vůbec začít uvažovat o návratu na kolo. Jako drtivá většina amerických trails riderů bez stálé práce od devíti do pěti nemá ani on zdravotní pojištění, o tom jak drahá je zdravotní péče v USA není třeba diskutovat. Tady na těch stránkách je Mikova story a link na finanční podporu, osobně mu tam hned 10$ cvakám (dvě kila mě nezabijou, koho jo?), ať se má z čeho dát do kupy. Vůbec představa se dávat dohromady z takovýho zranění je zlo, k tomu ještě řešit, že to budeš splácet dlouhý roky, to nechceš. Kdo se přidá?

Mike Saavedra si tuní své Blue Bench Trails, nejhustší trailsy v Cali, kterým se drtivá většina tamějších profíků vyhýbá obloukem.

Mike Saavedra na svých trailsech, snad se dá do kupy a bude zase moct takhle dávat.

This entry was posted in Czech stuff and tagged . Bookmark the permalink.

8 Responses to Mike Saavedra se rozbil a potřebuje pomoc

  1. Adam says:

    Hmm tak to je maras. Mě stála blbá návštěva nemocnice, rentgen, jedno mrknutí od doktora + dláha a injekce (tetanovka) asi 50 000 Kč tak kolik stojí toto? Taky přihodím.

  2. hout says:

    Oni ti ve finále něco naúčtovali, nebo komplet pojišťovna?

  3. OndraS says:

    Nedávno jsem zachytil tohle pohodový video https://vimeo.com/109278799 a pak jsem se v popisu dočetl, že týpek spadl v Pittsburgu snad i ve stejnej víkend jako Saavedra a má naprosto stejný potíže. Ty skoky musí být šílený.

  4. Adam says:

    Ahoj Houte,
    oni mi posílali upomínky domů ve stylu vyplnění protokolu, jak při platbě kartou přes internet, který jsem samozřejmě neplatil, protože jsem měl pojistku. Dnes už to je snad ok a zaplaceno, ale trvalo to te pojišťovně (AIG) dlouho. To byl takový ranec jen za tu návštěvu té první nemocnice. To víš Long Island, asi si mysleli, že jsem syn nějakého CEO z Manhattanu. V celku, za všechny nemocnice to hodilo asi slušnou raketu.

  5. hout says:

    Ale pojišťovna to zatáhla? Jinak tohle je stejně noční můra těch amerických výletů, kdyby se tam člověk fakt rozbil a zůstal třeba ležet v bezvědomí, což je už na ambulanci, tak se z toho s nějakou běžnou pojistkou nemusíš dostat a pojiťovna ti to naúčtuje.. Prostě do Ameriky jet jezdit, tak na to musíš být ready, psychicky i jezdecky, jinak to může skončit obrovským průserem.
    Na druhou stranu, když tě nezkásnou na místě, tak to z tebe budou v ČR asi blbě dostávat, ale samozřejmě záleží. Nějakou mičudu kdybys visel, tak už si na vymáhání tady asi někoho najmou. Ale jinak to je docela právnická otázka, jak tohle funguje. Ty máš vztah s nějakým lékařským zařízením, který tě ošetří a ty mu tam něco podepíšeš. Oni se pak obrátí na pojišťovnu, která řekne nasrat, my jsme nic nepodepsali, týpka neznáme a nemocnice jde po tobě. Ty řekneš, že jsi tam v životě nebyl, na papíře je podpis levačkou, kopii pasu že by si dělali? No mohla by to být zajímavá soudní pře.

  6. Adam says:

    Ano přestali chodit upomínky, takže předpokládám že to zatáhla.

  7. kudr says:

    přihazuju

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *