Limestone line jam na Vápně

Skoro bych zapomněl napsat slovo o jamu na Vápence, který se tam konal už skoro před měsícem v režii Onýse. Onýs postavil novou lajnu nazvanou Limestone line, tedy Vápencová lajna a u příležitosti jejího otevření dal do kupy jam. Podívat jsme se byli, pojezdili, pozevlili, pivek za 15 spoustu vypili, dobrý to bylo. Ještě slovo k lajně. Stojí na úkor starý velký lajny, kterou jsem měl rád, ale přeci jen už měla odkroucených 10 let a změnu to chtělo. Limestone čítá 8 skoků, z toho jsou dva naskakováky, respektive jedna žraločí ploutev, jak se vyskakovák z klopky dnes nazývá. Začátek je klopenkový a příjemný, v lajně jsou hipy i rovný skoky, vypadá to pěkně. Bude to chtít potunit, o tom žádná, čekal bych na Vápně taky o trošku větší skoky, ale malý to zase není. Jedinou slabinou bych viděl poslední skok, který se napojuje do posledního skoku pravý lajny a ten dopad je prostě dělaný na jiný polet. Lajna jako je Limestone by si zasloužila nějaký svůj poslední příjemný skok, to by se ale asi muselo kopnout docela do země a kdo ví, co by to přineslo. Každopádně je super, že má Vápno novou trailsovou lajnu a navíc spousty možností, jak inovovat původní lajny s využitím novýho rozjezdu. Docela se těším, jak se bude celý spot vyvíjet a jak si tam znovu dobře zajezdím. Stejně jako před 12ti lety poprvý, stejně jako před měsícem, prostě dobře. Respekt lokálům.

Tady na TBB obsáhlý report z Limestonu line jamu včetně fotek a spousty zajímavýho čtení včetně rozhovoru se Štěpánem Herinkem, českou dirtovou legendou a člověkem, který Vápno objevil.

This entry was posted in Czech stuff and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Limestone line jam na Vápně

  1. Onys says:

    Zdravim Houte. Lajna už dostává nový kabát. Vše se zprudšuje, nahazuje a skoky od prvního naskakováku budou o hodně větší, tím pádem bude o dost větší rychlost na poslední hip a celkově si to všechno budeš moc vzít do výšky a o tom to je.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *