Kuba Benda edit

Už jste to asi všichni viděli, protože od rána to koluje na FB a všech českých webech, ale proč si to nedát i sem, je to hlína a Benďáci jsou přece naši. Mně osobně se video hodně líbí, sice jde o nálož triků, ale oceňuju že to nejsou jen tailwhipy a taky tam má pár moc pěkných šáliček. Kuba má v arsenálu slušnou škálu triků, co mě překvapilo a tím pádem zaujalo byla 360 na oppo a hned na to klasická. Hned na začátku 360 downwhip taky dobrý, moderní trik stejně jako whip to bar, a spousta flipů, to je jasný. Benďáci jsou v naší underground partě co má ráda trailsy, ale pokud se chce Kuba dostat do světa a živit se tím co ho baví (a myslím, že na to má pěkně nakročeno v jeho 16 letech), tak prostě musí taky trikovat a posílat ven takové edity. Za mě rozhodně velké ANO a tenhle edit si tady zaslouží být.

Embedly Powered

via Vimeo
This entry was posted in Czech stuff and tagged , . Bookmark the permalink.

10 Responses to Kuba Benda edit

  1. hout says:

    Videjko pěkně zpracovaný a Kuba se vyndává více než zdatně, nějakou dobu jsem ho neviděl jezdit do plných a vůbec netušil, že má takovou zásobu triků. Dokonce i to štýlo se už pomalu vyčišťuje, hned to vypadá líp. Zkrátka Kuba jede ve velkým progresu a to je dobře.
    Pokud ovšem kouknu čistě na video (a neberu v potaz, že to je Benďák), výběr spotů velmi nezajímavý, v podstatě žádný trailsy, většina záběrů ze španělskýho bikeparku pro horský cyklisty s několika málo skokama v lajně a ještě mezi nima šlapej, dopady placatý až to bolí i z toho videa. Žádný Milevsko, žádný les, žádný Plauen, žádná zajímavější lajna a sérka víc než tří triků za sebou, žádný helikopotvory, lana a podobný vychytávky, který zpestří záběry (aspoň teda myslím). A druhá věc je hudba, tvl. volume off šlo po 10ti sekundách, jakože kurva tohle ne, bmx přeci není žádná shit show. Nedávno jsem náhodou kouknul na kousek Anthemu a jen si říkal, jak skvěle hudba doplňuje jednotlivý profily, nejvíc korunu na hlavě v tomhle má BF a jeho Old man ve FIT videjku. Prostě hudbu nepodceňovat, v žádným případě.
    A teď abych se bál, že mě Benďák prokleje a bude to, co Honzo? 😀

  2. Adam says:

    Jízda super
    Video asi dobrý
    Spoty katastrofa
    Hudba bleju

  3. Honza says:

    Ahoj Houte, nemám žádný problém s cizím názorem, natož pak s tvým.
    Dle mého názoru, na to, že Kubovi je 16 a Adamovi 17 a byli v Barce sami, poprali se s videem na výbornou. Spoty, které jmenuješ, jsou v současnosti nejezditelné, proto LaPoma. Měli domluvený s lokálama i návštěvu okolních trailsů, ale počasí jim nepřálo, pořádně jim tam zapršelo a bylo vše nejezditelný na několik dnů, takže video vzniklo během pouhých 2 dní.
    Helikopotvory a lana – sám víš kolik takový srandy stojej.
    Do celého videa a ani do hudby jsem klukům vůbec nekecal, mám rád taky jiný žánr, hehe, ale na druhou stranu, jak už jsem psal víše, je jim dohromady 33 let, tak po nich nikdo nemůže chtít věci jako po BF. Hlavní je, jestli se ta hudba k videu líbí jim. Oni časem taky vyzrajou. Mě k tomu videu nevadí.
    Oba mají můj respekt, za to, že se sebrali, sbalili cajky a vytvořili tohle (podle mého názoru super) video.

  4. Petr says:

    Ja jenom trosku nechapu, jak ve vetsine nazoru a diskuzi co jsem vypozoroval vetsina z vas co se o tenhle web stara a jede si trailsovou..nemaji radi nejaky byznys a delani “sportu” z BMX a u Kuby vam to vubec nevadi spis naopak to jeste podoporite. Nezda se vam to trochu pokrytecke ? Konkretne treba tobe Houte ?

  5. frenk frantik says:

    Petře, pod článkem jsem podepsaný já, s tímhle Hout nemá nic společného teda pokud nemyslíš jeho koment pod videem, který si ovšem podle mě nijak neodporuje s tím co, tady celou dobu jedeme. Video jsem sdílel protože mě o to Honza Benda poprosil a myslím, že tak učinil především proto, že neni žádný, ale opravdu žádný český web, který by nějak fungoval, jako bylo třeba bmx-street. Taky ale bylo k článku řečeno jak to objektivně je, né teda z mé strany, ale vystihl to Hout jeho komentem. Mě osobně baví i dirtové edity, kde se trikuje na rovných, placatých skocích, já na to prostě rád koukám, když to stojí za to. Stejně jako rád koukám na Berana, Šlézku, Prokopa a ostatní, kteří musí tvrdě dřít jako sportovci protože se rozhodli nesedět v kanclu ale vydělávat tím, co je baví a pokud se chceš stát profíkem a jezdit, tak musíš pouštět ven takové edity. Ale to všechno už bylo řečeno. Takže nevidím důvod, proč by se tu nemohl objevit i takový edit, když k němu přidáme svůj objektivní názor. Mně se edit líbil a nechal jsem se jím unést, ale Hout to hned komentoval a uvedl asi na tu pravou míru. Myslím, že s tímhle by neměl být problém

  6. hout says:

    Tvl. Petře, co to meleš? 😀
    Jinak k Benďákovi, Honzo samozřejmě respekt, když se takhle mladí kluci seberou, někam vyrazí, něco natočí a je z toho pěkně zpracovaný výstup. Na druhou stranu, to video se jmenuje Jakub Benda 2014, není k tomu žádný koment nic, že je to 2-day edit nebo něco podobnýho. Je to prostě hlavní Kubovo video za rok 2014 (je úplně jedno jestli to je pravda nebo ne, takhle je to prezentovaný) a tím pádem má mouchy, na který tady poukazujem.
    A ještě pro všechny ostatní, že takhle to musíš dělat, když se chceš někam dostat a kdesi cosi. Kurva to jste spadli ze stromu? Je tisíc cest a každá má něco do sebe, s každou se můžeš dostat na vrchol a taky nemusíš. Můžeš si jet disco shit a doufat, že tě to tam pošle, nebo si jet brutální zhulenost štýlo a taky to tam můžeš dát, nebo třeba metal jak hovado. Každý z těch přístupů funguje, záleží jen na tobě. Chcete příklady?

  7. OndraS says:

    Tak hlavně to zas tak komerční není… Zpracování videa a hudba dost evokuje střední proud BMX, taky mám radši originálnější styl stříhání jaký má třeba Rich Forne, ale nebudeme si tu pod videem hrát na filmový kritiky, že ne? 😀 I tak má za mě kameraman obrovskej respekt, dát dohromady takovýhle profesionálně působící video není úplně sranda. Žádný ultra protlačování sponzorů a produktů v tom nevidím. Taky bych radši viděl nějaký záběry z LESa namísto dirtů s dřevěnejma odpalama, ale i tak mě to bavilo. A viděl si tu krásnou šálu? Jestli tohle nepatří sem, tak nevím kam.

  8. hout says:

    Tohle sem patří, žádná o tom, česká mladá krev, progresivní a tak a přesně jak píšeš Ondro, z hlediska zpracování je to povedený edit. Jen tam jsou ty věci, který jsem zmínil, nic víc, nic míň.

  9. Usi says:

    Haha vy ,ale mate cas na reseni nesmyslu))
    At si kazdy dela to co ma rad -a konec kecu a
    bezte radci neco hezky nakopat at je na cem
    Jezdit a natacet videjka )). ( hudba -treba vlachovka , bo vo to vubec ale nejde)
    Dont be lazy-dig trails-live free…
    Kurna- reste spis kolik trailsu-jako je -Les -je v tehle zemi ???!!!
    Budou vanoce tak si napiste Jeziskovy o lopatu a zacnete stavet- na to prachy nikdo nepotrebuje!!!
    (Podelanej bussines) haha Dig for victory deti…

  10. hout says:

    Haha, ty vole dobře Uši, jak jinak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *