Onýs a jeho nový edit pro Shadow Conspiracy

Onýs vyšel ven s novým editem pro Shadow Conspiracy, s nimiž rozvíjí hlubší spolupráci, která začala u českýho distributora TBB-bike. Pro mě osobně je to asi jeden z nejlepších českých trailsových editů vůbec. Hodně se mi líbí celkový pojetí videa, výběr hudby a o kvalitní práci Adama Štrojsy není pochyb. Onýsovo ježdění je rok od roku vybroušenější a lajny s těžšíma trikama do jízdy jen utvrzujou o tom, že je tam Onýs má opravdu na jistotu. Snad mu video sklidí svoje ovoce a dodá motivaci i do dalších let.

Embedly Powered

This entry was posted in Czech stuff and tagged , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Onýs a jeho nový edit pro Shadow Conspiracy

  1. Adam says:

    Škoda že v tom lese není vidět snad ani jedna lajna celá. Jinak Bomba máš to tam no…

  2. hout says:

    Souhlasím s Adamem. Je to fakt parádně udělaný videoklip, střih trik, střih trik, střih dva triky střih. Celý to působí kompaktně, sedí to, hudba dobrá, prostě dobrá práce. Na druhou stranu, trailsový fanda nevidí víc než střih, střih, trik, střih. Není to o spotech, není to o lajně, není to dokonce ani o výškách a velikosti skoků. Trochu škoda. Obecně neznám v současný době u nás nikoho, kdo umí dělat videa (chci říct, není to žádný nováček, ví co proč dělá a pak to umí v kompu dát pěkně dohromady) a používá stativ, respektive záběry aspoň trochu z dálky. Je to škoda, protože to tomu leckdy dává úplně jinou perspektivu. Schválně jsem se kouknul na některý starší videjka od profitvůrců, stativ záběry nebo jinak chycený záběry trochu z dálky tam jsou. Zpátky k videjku, typický příklad poslední skok v Milevsku je svině velká a ze strany kousek z dálky je to fakt vidět. Z podskoku je vidět kulový, jen ten trik.
    Jinak ale souhlasím s Kudrem, nejlepší český trailsový/dirtový edit, jaký jsme kdy viděli. A Onýs to tam sakra má, škoda že tohle nevyndává běžně při každým ježdění, což je ten rozdíl mezi PRO, ti to z první dávaj. Třeba to tam ale Onýs dostane. Onehand table najednu a hned za tím onehand onefoot table na druhou v lese na levý, nádhera.

  3. hout says:

    Ještě jedna věc mě napadá. Viděli jste někdy video pro sponzory ze spotů jako Posh, Catty, Eastside, Panamoka, Hazelwood, Bluebench, PMP? Neviděli. Kudr byl pravděpodobně jediný, kdo si dovolil střihnout edit z eastcoast spotů a dát tam sponzory, aniž by to měl na místě domluvený (kdyby se zeptal, asi by to neprošlo). Prostě jsme to nevěděli a Kudr potřeboval výstupy. Hodil pod video velké díky všem lokálům a vzhledem k tomu, že v době, kdy to vyšlo, jsme už byli tuším v Austinu, do držky nedostal. Normálně tohle neprochází. Když si chceš udělat video pro nějakou značku z nějakýho spotu, defakto tím chceš zvýšit její prodej (proto tě koneckonců sponzoruje, že jo), přičemž využíváš spot = neskutečně tvrdou práci lidí, kteří z toho nic nemají, naopak sami investují spoustu peněz do spotu (u nás nářadí, plachty,…, na Posh a Catty ještě pojištění). Pokud chceš využít náš flek pro svoje komerční účely, zaplať kámo (když né prachy, tak aspoň materiál) a nebo si toč na obrubníku. Celkem to dává smysl, co? Video z lesa do celýho světa pro Shadow, že bychom příští rok nafasovali nějakou bednu věcí na jam, co? Haha, dělám si prdel. Podmínky u nás jsou jiný, Onýs se předpokládám zeptal a dostal zelenou, nic nehrotíme, to je jasný, čím víc jsou trailsy vidět, tím líp. Na druhou stranu, princip je pořád stejný.

  4. Jirka zouhar says:

    Jen můj postřeh, ja v lese letos něco málo točil při našem letním tripu, nicméně mě nenapadá moc míst, spíše teda žádné odkud by šla natočit celá lajna, spíš si myslím, že slušně nedáš ani tři skoky, protože ti to stromy okolo nedovolí. Když ti teda na těch záběrech fakt zaleží.
    Možná podzim, kdy už není tolik listí, ale to nevím. Zažil jsem jen léto v lese. Mě osobně se líbí tyto záběry na širokáč líbí, jsi blíž ději zas ovšem dáš dva skoky a konec. Samozřejmě záběr ze stativu na klasický objetiv nesmí chybět, chce to holt pěkně namíchta a spojit.
    Každopádně toto bude asi problém více lesních spotů, celou lajnu natočit hezky zdálky, nejde…
    Ale video je super, osobně jsem si ho pustil víckrát, což se zas tak často nestává 🙂

  5. Onys says:

    Čau Houte. S tím vyndaváním se věc má tak. cca 3x do týdne se na skokách vyndavám stejnými triky co jsou ve videu, ale za PROčko se nepovažuji, protože tuhle věc neřeším. Děj se vůle boží. Jinak díky všem za pozitivní ohlasy!

  6. hout says:

    Nemyslel jsem to nijak špatně Onýs, vím, že jdeš pořád nahoru. Jestli se teď pletu, tak klobouk dolu a těším se, jak tě zas někde uvidím jezdit. Ale nemyslím si, že bys byl schopný po hodině ježdění vyndat triky z videa do lajny řekněme v Plauenu nebo ještě líp někde na Eastcoastu, kde to neznáš. Tohle odlišuje profi ridera od normálního, viz. BF, mohl bych jmenovat spoustu příkladů, kdy jsem toho byl svědkem. Přitom vůbec neřeším, jestli chceš být profík nebo ne, nebo cokoliv. V podstatě říkám, že tam dáváš fakt parádní náser a všechny by nás bavilo na tohle koukat při každý session s Onýsem, a to ne jenom na Vápně.
    “BF: Myslím, že to je přesně o tom být profík. Je tady tolik lokálních killerů, dokonce je znám spot od spotu, když někde jezdíš s místním klukem, a on fakt, fakt dává. Pak ho vidíš někde jinde a jen se divíš. Když jezdíš na neznámým spotu, připadáš si někdy jak idiot. Podle mě nejlepší spoty ti zaberou několik dnů, než si je najedeš. Třeba Burnside nebo FDR [legendární americký cement parky – pozn. Hout], první den nevíš, jak tam jezdit, když ale sleduješ lokály, jaký jedou lajny, pomůže ti to. Když jsem někde na novým spotu, vždycky doufám, že tam bude nejlepší lokál, aby mi ukázal, jak se tady má jezdit. Jinak je to někdy jak puzzle a žádný kousek nezapadá dohromady.”

  7. Onys says:

    Já vím jak si to myslel. Je to High Level vyndavat velké věci na spotech, které si nejezdil a to ridera posouvá, teda alespoň v mém případě. Mám rád session s kámoši, který se občas do něčeho hecnou a ještě víc miluji, když se jezdí s oprvadovými pro riders. Posun je pak znatelný! Stará škola = Dobrá škola. Článek s BF je velmi poučný. Díky za připomeutí. Rád si ho přečtu znovu. Jaro je ještě daleko, ale už teď se nemůžu dočkat pořádné session v lese! Kdyby se plánoval nějaký trails trip, tak víš komu se ozvat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *