Když kokoti udělají dva jamy v jeden den

Omlouvám se za trochu hanlivý název reportu, ale začíná mě rozčilovat, jak to tady funguje. Když to není špatná propagace, tak to jsou dva jamy v jeden den. Půl roku je hovno a pak v jednom měsíci pět akcí. 

Na druhou stranu chápu, že kluci ze Slovenského Martina a Skalka Trails chtěli využít toho počasí, které bylo opravdu bomba a tak to prostě dupli na sobotu 3. Října 2015.

Zhruba před týdnem a půl mi přišly dvě pozvánky na „efbíčku“. Začínám vypisovat všem v mém okolí, ale nikdo se nechytá. Ruben zlomená klíční kost, Jenda už něco má domluvené a tak to pokračuje. Ok tak kam teda pojedu, když se borci rozhodli konkurovat sami sobě, haha. Nakonec se rozhoduju pro skalku, protože jsem Jirku už tak dva roky neviděl. Ještě dávám všem v mém okolí telefonát jestli teda nejedou, ale samozřejmě trapné výmluvy pracovaly skvěle. Super tak seru na zevláky a jedu sám.

Kolem druhé hodiny přijíždím na Skalka trails a skoky už jedou. Jemně fouká, ale po chvílí vítr ustává na absolutní nulu. Zdravím se se všema a dávám pivo. Pivo mi chutná, tuším Černá Hora 10°. Kecáme s Jirkou o všem možném a po chvíli jdeme jezdit.

Skalka trails má momentálně dvě lajny. Nechci hodnotit jestli jedna či druhá jsou lehčí, protože jsem jezdil pouze tu pravou s brutálním step downem, na kterém nechceš hranit, ale obě mají něco do sebe. Co bych vytkl a určitě se na tom shodnu i s Jirkou je nenapojení pravé lajny do klopenky na lajnu hlavní. Strašná škoda hoši zkuste to, půjde to! Hlavní lajna má asi osm skoků, ale já jakožto správný kokot jsem si ještě nepořídil brzdu a tak se mi do ní nechtělo a teď jsem z toho smutný. Nicméně co se týče kvality skoků, tak se můžeme bavit o světové kvalitě. Všechno nejvíc nahoru a do prudka s perfektním „šejpingem“. Prostě klasická Skalka.

Nejvíc zabíjel asi 18ti letý klučina ze Zubří na lesákovi. Šlo sice vidět, že trailsy nejsou jeho každodenní chleba, ale když přišlo na triky tak se dokázal slušně vyndat a za front flip si zasloužil hlavní odměnu. Kluci na velkých to tam měli asi nejvíc. Všechny to bavilo a všichni si jezdili to svoje. Prostě jam jak má být.

Jezdilo se do západu slunce, který byl velice romantický a škoda jen, že ty krásné holky byly všechny zadané. Po session se vyhlásili výherci a poražení a následovala klasická soutěž ve vypití piva. Po této soutěži jsem už bohužel musel odjet domů.

Skalka trails jam 2015 byl velice povedený, jen škoda, že Čecháčci si si myslí, že Brno je už Slovensko a že na Slovensko potřebuješ Víza. Další velká škoda toho, že borci v mém okolí jsou pěkní kokoti s nekvalitními výmluvami. Organizačně perfektně ošéfené, kvalita skoků výborná, publikum odpovídající, holky úžasné, jezdců málo.

Embedly Powered

Foto: http://www.kabela.eu

Video: Jirka Zouhar

Super sobota, díky moc kluci !!!

Adam

This entry was posted in Czech stuff and tagged , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Když kokoti udělají dva jamy v jeden den

  1. Ruben.MTtrails says:

    Adame, pekny clanok 😉 :D… Mrzi ma to, ze sa akcie kryli navzajom… Avsak na vyber sme nemali bohuzial… Jednak koli pocasiu, ktore nam tu v Martine cely rok neprialo, a na tento vikend hlasili proste najlepsie co mohlo byt a za dalsie Pepo, jeden z hlavnych clenov, mal proste jeden jediny vikend volno, kedze hrava hokej a na sobotu su vzdy v plane zapasy…. A to som este nespomenul, ze uz pomaly 9 rokov co nas les funguje sme nemali ziadny JAM ak tak mozno par navstev ked ste dosli s Jirkom k nam… takze navrhujem dalsiu sezonu to naplanovat vopred hehe 🙂 dohdoneme sa s Jirkom a pod, a dame to trebarz vikendy po sebe ;)… CHEERS and PEACE!

    • Adam says:

      To by bylo super no. Hlavně je třeba dát vědět aspoň tři týdny dopředu. Zdá se mi, že jediný závody nebo jam, který byl letos dobře propagován, jak je Řáholec. Podle mě by stačilo napsat adminům z těch pár webů co tady fungují a dát to na FB a už by to bylo o něčem jiném. Možná se málo zajímám, ale abych zjistil ve čtvrtek, že v sobotu je Vápenka, tak to mě prostě nasralo no 🙁 . Snad se to zlepší!

  2. hout says:

    Přesně Adame. Tohle je téma, na který chci napsat článek.

  3. Jirka Z. says:

    Snad jen náš Jam byl na fcb měsdíc dopředu, dobře měnil se tam čas, ale kdo měl zájem sledovat tak věděl a 2 týdny dopředu byl datum pevný. O Jamu v Martine jsem se dozvěděl snad pět dní dopředu? Ale je mi to fuk kdo nedojel ať si nasere 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *