Vápenka Jam – report

Vápenka Jam 2018 je za náma a tady originál report od šéflokála Michala Koláře, doplněno o ofiko videjko. Nohy nahoru a pojďte si před Řáholcem nasát tu správnou letní jamovou atmosféru.

Tak jo, je to tady – report z Vapenka jamu 2018. Již 5tý ročník svátku na jednom z nejznámější trails/dirt plácku v ČR i ve střední Evropě. Legendární to spot, který se po generace předává. Za jeho cca 20ti letou histori pamatuje legendární jezdce, jak z řad domácích tak i zahraničních!!

Je sobota 28.7.2018, počasí slibuje krásný slunný den. Co víc si přát. V 10 ráno narážíme první sud a hostíme všechny blázny co přijeli už v pátek páč Vápno není zadarmo!!Věc ke které se ještě vrátím.

Kolem 12:00 je vidět že letošní ročník bude našláplý riderama. Proč? Páč za usilovné práce celé Vápenka crew, která po odchodu Onýse už 3roky poctivě maká a spravuje tenhle spot, vznikla Baby lajna. První  menší skoky na vápně. Pro nás místní, co po klabě nechtěj hrotit pravačku, pro lidi kteří si myslí že se na Vápně zabijou a prostě pro všechy Vápenka.  

Kolem 14:00 vidíme první jezdce, kteří se horka nebojej a jdou jezdit. Kalsicky nejvíc jede pravá lajna, prostě pohodovka sem tam. Léty vychytaná lajna. V patách má Bejbynu kterou hrotí hlavně jezdci, kteří jsou na Vápně poprvé. Zavírá to staronová předělaná Limeston, s novým napojením do bejvalé prostřední lajny s názvem Milf line. Torchu se na té lajně podepsal press time a poslední skok byl jen tak tak, ale i tak byly vidět krásný polety na největší lajně na Vápně.

Navečer jsme rozjeli divácké soutěže. Přetahováná pro chlapy, exováni pivka pro ženský. 

Kolem půl 7 jsme vyhlásili riders soutěž na Bejby lajně. Kluci vyndavali pecky na malejch skokách. Best style bral zaslouženě ikona CZ/SK bmx Dušan Antalík. 

Best trick urval Mára Valečko za jeho bikeflip. Best crash vyndal Robin Pflug za backflip na jednom skoku a backflip na druhým do totálního nažer se Vápna.

Nicméně během riders soutěže se jezdilo i na jiných lajnách a po cca 30ti minutách jamu se stala nepříjemná událost. Týpkovi na MTB prasknul sloupek vydlice, což mělo za následek přerušení jamu na cca hodinu, kdy pro podezření na úraz hlavy přiletěl na místo vrtulník a s ním i policie ČR prošetřit okolnosti nehody. Celý jam byl v tu chvíly na odpis, crew nasraná, že benga na Vápně (každý ví, jak to na Vápně je) už za světla řeší okolnosti nehody. Po hodině řešení policie naštěstí nezjistila protiprávní jednání a odjíždí. Někteří berou do rukou řidla a jdou si užít nejlepší čas na Vápně pro ježdění.

Kolem 20:00 začínají hrát kapely ve složení Nondescript, Procrastination, Kraost, Hopes (největší pogo), Libido Challenge. After kill byla zas úplně mimo chápání lidského rozumu, tancování nahých lidi, skákání lidí z boudy, z rozjezdů a tak dále, prostě punks not death vy volové. Čekal jsem kdy budeme zase volat vrtulník. Ráno přichází naštěstí dobrá zpráva, typ co se rozbil je vpořádku, jen silný otřes mozku.

Závěrem chceme poděkovat všem sponzorům akce (Flipshop, Meatfly, Nugget, Evil produktion, RideBikeTeam a další..) Doufáme, že nabereme dost sil na příští ročník, páč tento byl opravdu Hell yeah jak by řek Ginch. Dejte si vidko z produkce Bob Naish a fotoreport od Emeta. Peace.

PS: Galerku čekejte brzy – pozn. Hout.

This entry was posted in Czech stuff and tagged . Bookmark the permalink.

2 Responses to Vápenka Jam – report

  1. hout says:

    Pěkná práce, díky.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *