Kalendář akcí

Letošní rok mi přijde nějaký hodně nadupaný akcema. Pomalu každý víkend by člověk mohl někde být. Kdysi bych to asi i všechno dal, ale dnes jako vesničan, otec od rodiny, zaměstnanec na 30 let upsaný systému, musím pečlivě vážit a vše balancovat, aby se mi žádná rovina moc nevychýlila. Potom to nedělá dobrotu. Tady ve zkratce, přehledně, co se letos děje a dám. A potom co ještě bych chtěl dát, ale asi nedám.

1.6.2019 Happy Dirty Garden a Kudrovy narozky – no je to u mě na zahradě, tak to asi dám. Trailsový jam na unikátním spotu, bez řečí.

8.6.2019 X-CUP Forever – pro mě akce století, která už znovu nebude. Tohle by si neměl nechat ujít nikdo, komu fbmx něco říká.

14.-16.6.2019 Vans Pro Cup, Stuttgart – jedu, protože takhle blízko už to nikdy nebude. Asi nejlepší fbmx série současnosti, kde se jede v bazénech mnohem víc na MX než na gymnastiku. Pure bmx.

21.-23.6.2019 Worlds v Kolíně nad Rýnem – jestli si něco zaslouží přízvisko legendární contest, je to určitě Worlds na svým tradičním místě, tady bylo vždycky dobře. Sice už se nejede všechno jako se jezdívalo, žádná vertka, žádná mini, skoky už nejsou z kopce směrem k řece v mega stylu, ale stejně, Kolín je prostě Kolín. Každopádně jsem na dovče, nedám to a mrzí mě to.

29.6.2019 Dirt Jam v Přeštěnicích – už taky několikátý ročník dirtovýho contestu / jamu při Open Air festivalu v Přeštěnicích, který dělá milevská parta, což zajišťuje kvalitu a punk. Chtěl bych, ale nedám.

Pak je chvíli volno, kdy snad zprovozníme pořádně les, ať to aspoň měsíc jede před Řáholcem.

27.7.2019 Vápenka Jam v Milevsku – co dodat, prostě a must pro každýho, kdo má koule a rád hlínu. Těším se moc, letos nejen na ježdění a pivko, ale taky na MC Geye, který večer vystoupí přímo na Vápně.

3.8.2019 OFF THE WALL JAM Vol.6, Litomyšl – Pejdův jam v Litomyšli, tahle parková záležitost mě každoročně zajímá, že by to letos konečně vyšlo? Rád bych.

30.-31.8.2019 Řáholec Jam, LES – letos ve FINAL edici, kdo ví co se bude dít a co to vlastně znamená. Už to ale pečeme a bude to velký jako vždycky.

5.-8.9.2019 Battle of Hastings, Hastings, Anglie – pro spoustu lidí údajně nejlepší contest/jam roku, překonávající vše. Kdo ví, hodně bych to chtěl vidět, ale obvykle po Řáholci musím sekat latinu, aby se se mnou žena nerozvedla, takže spíš nic.

Thats it thats all z toho hlavního, co mě zajímá. Vím, že je spousta dalších akcí, menších i větších, který třeba stojí za pozornost, ale sorry, všechno člověk dát nemůže a tohle je můj výběr. Občas jsou nějaké kolize, které úplně nechápu, jakože dirtový jamy, který se překrývají. Já vím, že Strážnice je na druhým konci světa proti lesu, ale stejně si myslím, že by těm klukům 100krát víc prospělo jet se podívat a inspirovat na Řáholec (jako jsme se my inspirovali mockrát všude možně), než dělat několikátý letošní jam na svým spotu. To jen tak mimochodem. Díky čau, snad se někde uvidíme.

A jinak nezapomínejte na Sašův kalendář na TBB, kde je to pěkně přehledně komplet.

Kalendář BMX akcí 2019

Kalendář BMX akcí 2019

This entry was posted in Czech stuff and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *