ŘÁHOLEC JAM 2024 – první info

Jak jsme již informovali, po dlouhých pěti letech se při oslavě 20ti let lesa znovu uskuteční legendární Řáholec Jam a zde přinášíme první větší info, co bude a jak bude. Termín 23.-24.8.2024. Ano, začínáme už 23.8., což je pátek. Sejdeme se za časného odpoledne, narazíme pivo, pustíme muziku a půjdeme se projet, na klid a na pohodu. S večerem možná nějaká vtipná soutěž a později jedna pro Řáholec netradiční hudební vložka. Zatím ve fázi možná. Každopádně na Řáholci se skalní vždy scházeli už v pátek a radovali se ze společného setkání, tak proč to neudělat ofiko a pěkně si to užít.

Sobota den D, jezdíme, pivo pijeme, soutěžíme, vždyť to znáte. Po letech osvědčenýho Cash For Tricks konceptu si dáme změnu a to klasický contest na Bordelu, pochopitelně v trochu uvolněným duchu. Prize money 10 000 Kč pro deset nejlepších killerů, jsem zvědav, co se bude dít.

Na styl se letos pojede samostatně na Nový svini, poslední, největší a zároveň super zábavná lajna si o to přímo říká. Dáme třeba 30 minut session, kdo má koule a styl?

Kromě toho rozhodně motokros na oldschool raketách, jaký se jel na posledním Řáholci. Sice budou chtít trochu poladit, ale pořád ty mašiny máme, tak proč to nevytáhnout, minule to byla velká sranda. K tomu ještě minimálně jedna nejezdící soutěž, kterou představíme na místě, inspirována Kosákovou demencí, což z něj dělá rovnou žhavýho kandidáta na vítězství. Ovšem o překvapení na Řáholci nebývá nouze, takže se třeba budeme divit.

Až to všechno dojezdíme, možná se něčeho najíme a dáme si muziku. Afterparty jsme letos nepodcenili ani trochu, právě naopak. 20 let je 20 let, to si prostě zaslouží oslavu jak se patří a taky že jo. Na rozjezd začne Chlívek, jičínský band se zaslouženými lesními členy Holmesem a Dušanem, loni se na Háčku uvedli náramně. Po nich nastoupí pražská kapela Jet8, představte si Braindead, kde místo Kudra řve vymazlená kočička, k tomu hrají dva saxofony a celé to neskutečně šlape. To je Jet8 a na to se těším.  No a hlavní superfinále, je nám ctí toto oznámit, inspirováno Vápenkou a ultimátními rapy, člen legendárních Supercroo osobně, na Řáholci vystoupí.. JAMES COLE!!! Ano, čtete správně a nic víc snad ani není potřeba říci. Zkrátka afterparty bude mocná.

Spousta dalšího zatím necháme zastřeno, něco se ještě povede, něco třeba ne, ale i tak věřím, že bude Řáholec Jam řádnou oslavou legendárního spotu, kterým LES bezpochyby je. Oslavou, kde se zase všichni v jednotě sejdeme a užijeme si společně trailsového ježdění se vším, co k tomu patří. Zváni jsou všichni, co mají rádi bmx a lesní punkovou svobodu, mladí staří střední, bez kola i s kolem, malý velký, v sukni i bez ní, s kočárem i bez něj. Už se těším.

Pro ty co neví a neznají, L.E.S. trails při svých 20ti letech čítá přes 50 skoků namotaných v osmi lajnách od v podstatě pumptracku a baby lajny až po pořádný trailsový rockenroll, vše příjemný a funkční pro všechny.

Na závěr se sluší říci ještě jednu podstatnou poznámku, sága se rozhodně nevrací, Řáholec Jam 2024 je jednorázové a ojedinělé setkání při oslavě neuvěřitelných 20ti let lesa, nic víc, nic míň.

ŘÁHOLEC JAM 2024, 23.-24.8.2024, L.E.S. trails, podporuje TBB-BIKE, Dirty Parks a lesní crew.

This entry was posted in Czech stuff and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *