LÉTO 2024

Léto pro mě ztělesňuje Vápno. A gold zase bere vrchní nejezdič Rendy, haha, jak jinak. Mimochodem, tohle je MILFa, byla lepší než Pravá, lehčí než Pravá, dal bych si ještě jednou rád MILFu.

Co nás po vydatným jaru letos ještě čeká a nemine? Vše podstatné, co se toto léto na hlíně děje, chronologicky seřazeno uvnitř.

40 Years of BMX in Linz Trail Jam

40 let se jezdí bmx v Linzi, neuvěřitelné. Místní trailsový plácek u jezera Plesching už má taky hodně přes 20 let a místní pořádají na počest toho trailsový jam. Kdo někdy v Linzi byl, ví, že to je super místo se super atmosférou, kde to vždycky stojí za to. Už tento víkend, sobota 29.6. 2024, Linz, Rakousko.

Linz, tam je vždycky dobře.

Plauen – Friss Dreck trail jam

6.7.2024 se koná v německém Plauenu trailsový jam na místních Sturmbahn trails. Byli jsme tam kdysi dokonce s Kalbusem, tahle akce má dlouhou historii a místní trailsy patří k tomu nejlepšímu hodně široko daleko, byť tedy (co si pamatuji), tohle rozhodně nejsou lajny pro začátečníky. Plauen není přehnaně daleko a za návštěvu určitě stojí.

Plagoš na Plauen.

Žlutava – King Of The Yellow Hills

Ve stejný termín co Plauen, tedy 6.7.2024, se jede ve Žlutavě nedaleko Otrokovic tradiční dirtový contest King of the yellow hills. Videa z akce vždycky vypadaly zajímavě, kdo to má blíž, případně kdo si rád zajede dnes již téměř dinosauří disciplínu dirtovýho contestu, určitě Žlutava není špatná varianta.

Žlutava, pěkně to vypadá.

Vápenka – kámošský pojezd

Klasický kámošský pojezd na Vápně, letos už prý dle Póvla definitivně pouze uvolněná session bez nějakýho hrotu a organizace. V pátek pivko a možná kapelka přímo na Vápně, sobota jezdíme a večer na Evil fest na super místo na kraj lesa kousek od Vápna. Už se těším. Termín 19.-20.7.2024.

Vápno a Mládě, yes.

Přešťovice – Willow Trails Jam

V Přešťovicích kousek od Strakonic pořádá v sobotu 3.8.2024 na svý zahradě Tomáš Lízal trailsový jamík. Taky už je to několikátý ročník, kdy jde hlavně o setkání s kámoši a pohodový pojezd.

Zahrada Tomáše Lízala, pěkně to vypadá.

LES – Řáholec Jam 2024

23.-24.8., LES. Více říkat netřeba.

Jedna letitá z Lesa. Rok 2012 a myslím, že Dudův první Řáholec. Prý už to do ruky nevezme, jaká to škoda.

Shibak – MČR Dirt Jump

Letos se uskuteční nevím po jak dlouhé přestávce MČR v dirtu. Bude to v Lysý nad Labem v bikeparku Shibak dne 31.8.2024. Co si pamatuji a viděl někde na videích, rovný, relativně jednoduchý skoky pro všechny, oproti třeba Stráži před lety z tohoto pohledu krok trochu zpátky, ale prostě závodní skoky pro všechny, proč ne.

Jedna jarní fotka ze Shibaku, ukazující celý rozsah spotu, kde se letos pojede MČR. Lepší jsem nenašel.

Praha – Suchdol Dirt Jam

Taky už tradiční to akce, letos přesunutá až na konec léta, aby kluci měli více času všechno dostavět a poštelovat. Termín 20.9.2024, skoky pro každýho a vždycky uvolněná příjemná atmosféra. Navíc Suchdol je Praha, dostupný pro všechny, jsem zvědav, kolik se nás sejde.

Suchdol Mahu represent, yes.

Tohle je to nejhlavnější z letošní hliněný sezóny, co jsem kde vyčetl, nebo posbíral. Je super, že se něco děje, že pořád žijeme, že se sejdeme, pojezdíme, pívo si dáme. Myslím, že to bude letos dobrý léto, už se těším.

This entry was posted in Czech stuff and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to LÉTO 2024

  1. Kuba says:

    foto Duda od Cartmena y Turnova… doufam ze dojede silna turnovska sestava pac tz kluci to umej jak s kolem tak bysmet na vecirku, ba vic na vecirku¡¡¡ plus videt napr kralekralu jak si projede emicko by bylo super haha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *