Kámošský pojezd na Vápně – report

Léto a Vápenka, jak já to mám rád. Letos už definitivně žádný jam, jen kámošský pojezd. Pátek sobota 19.-20.7.2024, o tom jak bylo a co bylo, dobře bylo, čtěte dále.

Na Vápno vyrážím obvykle už v pátek před polednem, sraz na koupáku a večer ve freshi na Vápno dát pět a pár jízd. Letos jsme to s Kosákem ale ještě vylepšili a vyrazili dokonce už ve čtvrtek navečer přímou cestou na Suchdol dát si večerní pojezd s místní partou. Jsme tam před 6 na klid, pivko a chill, je teplo, hezky, prostě léto. Mahu s Čendou to tam kropí a lehce šejpí, v poslední době četné deště a bouřky jsou na skokách vidět fest, neuděláš nic. Z dovči se vrátil Mlaďák, Wenca Musil se objevil, samá dobrá společnost, před 7 jsme ready dát si první jízdy. Chvilku se s tím s Kosákem pereme, jsou to spiny fest a dá se to přetáhnout raz dva. Ovšem když si dáš bacha, jde to samo a tak jezdíme jedno kolo za druhým s občasnou zastávkou na doplnění tekutin. Jede Centrál do jungle, jak tomu místní říkají, malé, pohodové a příjemné, cesta zpátky z jungle splavená a zatím nefunkční, jsem na to zvědav. Mezitím se nějak pomalu a nenápadně připravil Lesík, o poznání větší lajna otočená na druhou stranu začínající dropem, který u někoho může budit respekt. Jakžtakž ready jsou 3 skoky, i když třetí motokros, chce to zajet, jdeme na to. První vcelku všichni daleko, bude to chtít trochu dočutnout a poladit, pak potenciál rozhodně na příjemnou lajnu, kde už se člověk proletí. Jak to pojede zpátky, to jsem sám zvědav, nebude to zadarmo, ani postavit, ani potom najet.

Po session hospůdka letní teráska kousek, večeře, pivka a pokec, nakonec s Kosákem roztahujeme kemp na rozjezdu a dobrou noc. Pěkná to byla zastávka po cestě na Suchdole, žádná o tom.

Milan Bolek na Milf lajně, tohle byl původně levý hip, teď rovný trikovací skok, konečně to dobře navazuje i na poslední.

Ráno raníčko, svítí sluníčko a je vedro, jedeme pro snídani, protažení nasnídaní a balíme to směr Milevsko. Po 11 jsme na Vápně a jdeme se podívat, jak se to ten Souška zbláznil. Jo, Souška se totiž asi 14 dnů před akcí trochu zbláznil a v podstatě sám se rozhodl, že dá do kupy MILF lajnu, která dva roky nejela a zub času jí vzal na některých nájezdech a dopadech skoro půlku hlíny. Zkrátka práce strašná. Vápno nás vítá jak jinak než vedrem a typickou vůní malty, mám to tam stejně rád. MILFa je čerstvě našejplá do tvarů, den předtím lehce zajetá, mírně projetá, ale hlavně až k poslednímu nájezdu v podstatě hotová, kurva všechna čest pro Soušku a místní partu, máme radost Vincente. Poslední nájezd ovšem není, respektive stojí tam torzo původního úplně jinak natočenýho nájezdu, je sice vedro, ale prý tohle čeká na mě psal mi Póvl, tak říkám Kosáku vole, firma K&K nahodit motor, jdeme na to. Vedro na padnutí, digujeme přes poledne asi hoďku, měříme si co a jak a docela se to hýbe, až mi spadne jeden bok a říkám kurva dost, srát na to. Odjezd, oběd, koupaliště plný lidí a pár kočiček, pívo dáme, dobře bude. Volá Souška kde jsem, říkám na koupáku přijď, přišel, nikdo jiný nás v pátek návštěvou nepočastoval, leč nevadí, je nám dobře i tak.

Před 6 na Vápno, kde už spousta hlavně místních lidí, dáváme 5 a pívo, je pořád vedro, šteluje se Baby a Pravá, ale já tam vidím ten nájezd, což je tedy jen jakási nevzhledná hromada, který ještě zatraceně chybí. A tak beru lopatu, nechám si přinést vodu a jdu na to, chytá se Rendy, Milan, Souška, Piky, najednou to lítá a za nějakou hodinu něco máme boky zadek, zkrátka hrubý tvary, chybí to jen zepředu došejpnout, yes. Parta už jede Baby lajnu, Punkboy, Fašoun, Wollis, Piky, Souška, Kosák, není nás málo. Pár jízd na Baby, jede to pekelně rychle, to bude veselý na Pravý. Za chvíli jdeme na ní, napoprvé skoro všichni přelítávají všechno, ale jede to stabilně a náramně, starý dobrý Vápno, který prostě mega baví. Tradičně svítí slunce do držky, nenecháváme se však rozhodit a s občasnou zastávkou na pívo lítáme dál. Testuje se i MILFa, je to tedy trochu motokros, nájezdy pracujou a tak, ale do dopadu to háže, ostatně tak to bylo s tou lajnou vždycky, sice to vypadá, ale dělá to co má a o tom to je.

Robin Pflug dole na Pravý, skok za odměnu, baví mě.

S přibývajícím večerem to balíme, gril a tak, chystá se show vole, rapová show. Nejdřív Piky, místní to mlaďas, který kromě kola dává taky rapy. Trochu tomu chybí energie, ale kluk je mladej a má na čem makat, druhý band dává podstatně lépe, scházíme se před pódiem a kýváme hlavami, sakra tohle bylo dobrý. Nakonec nějaký kořalky a tak, snažím se tomu vyhýbat, Kosák mandlovici kropí neskutečně, Rendyho reprák jede rapy, pokec se všemi, je nám fajn.

Ráno raníčko trochu pod mrakem, válím se ve spacáku na jednu a na druhou a přemýšlím, kolirát už jsem se tady takhle budil, jak to prostě má něco na tom Vápně do sebe. Poprvé v létě v roce 2002, bylo to po povodních a skoky trochu v crashi, Štěpán Herink měl narozky, peklo se prase a Neči točil 360 jednu za druhou. Je to dávno, ale voní to stejně a svým způsobem se cítím stejně jako tehdy, dobře a mladě, alespoň na tu chvíli.

Márty Křen, žádný vyndávačky, pohodička a najednou bum prásk a šílený transfer z Pravý do Milfy zkusil.

Sbíráme se, žádný extra vedro jak hlásili, ale tak co na Vápně celý den, že, plán je jasný, takže bereme kola, benzínka snídaně a šup na koupák, kde se nás schází celá skvadra. Pokec, píva, koupačka, mám tohle moc rád, tu pohodu u vody před ježděním. Kolem 2 zpátky na Vápno, kde se už jezdí Baby a lidí spousty, Mlaďák, Kunžak, Suchdol, místní, Wenca, Franta Nebojsa, Příba dovalil, Tomáš Lízal s Gambáčem, nejezdící Pes, no společnost báječná. Lajny už umíme, Rendy dokonce velmi záhy nalítává celou Milfu včetně posledního nájezdu, který v noci došejpil snad Mahu nebo kdo, session jede a všechno je cajk. Objevují se trochu tríčky a triky, Souška nejdřív beko a 360 v lajně na Baby, dobře von, Rendy dvakrát otočí 360 na posledním velkým dole, snad jediný tento den, potom i čistou 360 na Milf lajně, nice, Gambáč to tam pořád má, 360 double bič čistě jak dětská prdýlka na Baby lajně, prý skoro nejezdí, ty vole. Wenca jak jinak než nálož, barspiny, cancany, nohandy a canony, Robin Pflug taky sype, i když spíš na Baby lajně, vlaky a vlaky, no pěkný to je. Pauza na pivko a jdeme si znovu skočit, dojíždím Pravou a slyším ránu, a do hajzlu, všichni běží k prvnímu rovnýmu na Pravý, kde se válí rozsekaný Mahu, trefil to předkem přímo do hrany a nevypadá to vůbec dobře, do prdele. Mahu totál otřesený, evidentně zlomený zápěstí a možná další ztráty, to nechceš ty vole, voláme sanitku a dáváme s Mahuem chill, to je pešek tohle. Mahu sanitkou do Tábora, nakonec snad zlomený zápěstí a klička, večer byl na kalbě zpátky, ale musí na operaci, ten kluk má smůlu sakra.

Wenca a jeho ultimátní signature nejlepší trik, na živo pastva, na fotce pastva, protaženost, vejška, všechno. Prostě Wenca.

Session se k večeru rozjela znovu, jdu na Milfu, kterou jsme si trochu přešejpli, ten matroš je stejně nesmysl, jak to drží, zároveň roztírá, můžeš se s tím mazlit, úlet. Lajna jede pěkně, i když nájezdy se trochu serou, jak je to čerstvý a poslední je prostě v crashi, to je jasný. Přesto ještě jednou velký respekt Souškovi aspol., super práce a obrovský posun Vápna, když jede i Milfa. Jezdíme, vlakujeme, dáváme, Franta něco hlásí o frontflipu na Milfě a protože známe Frantu, všichni bystříme a jdeme koukat. V rychlosti beru foťák a něco cvakám, Wenca dává jeho signature super hustý canonball, Franta točí kotrmelec několikrát na prdel, Marty Křen vyzývá neskutečný transfer z Pravý do Milfy, no ty vole to se to rozjelo i bez cashe. Franta nakonec odjede frontflip v kombinaci s nedotáčenou 360 v jízdě, no ty krávo, bere jak jinak než gold a všichni máme radost. Cvakám ještě něco na posledním, slunce se sune níže a začínáme pomalu koukat na hodinky kvůli přesunu na Evil fest, jo ten mejdan s kapelama, co býval na Vápně a přesunul se na kraj borovýho lesa k rybníku Pytlák, parádní místo se vším všudy.

Wenca ještě dole nofoot cancan onehand full extension, já ho žeru kluka jednoho.

Sbohem Vápno, dobrý to bylo jako vždy, přesouváme se komplet všichni na druhou štaci. Večeře a píva, někdo brka někdo drinky, jak je komu libo, kapely jedou těžký HC, energie zatraceně dobrá. Rendy musí sekundovat, v pátek šel domů, takže chce body a dává snad 30 metrů lachtana po špinavým písku do rybníka. Nakonec nějaká švýcarská kapelka s vyřvávající frontmankou v čele, má to zatraceně koule a zní to skvěle, což se bohužel nedalo ani trochu říct o Katovi a Prago Union, který mejdan zakončil, což jsem o všem čekal a dopředu hlásil, tudíž žádné zklamání.

Někdo jde spát a někdo kalí do rána, dobře nám bylo a kupodivu ani další den ráno to není žádný zlo. Před půl 10 dejchám na Matesovým testeru nulu, nabírám Kosáka a přes benzínu šlapeme na zmizík. Díky milevský partě za vše, bylo to super jako vždycky, ježdění příjemný, pokecy se všemi, energie, pospolitost a třešeň na dortu Milfa, na který jsme si nakonec docela mákli všichni a někteří i zajezdili. Mám radost, že se pořád dokážeme sejít, jen tak, pro zábavu, setkání a pojezd, dát si pivko, pokecat, že nás to pořád baví. Díky za to, snad za rok zas, díky čau.

Ještě jednou Frantův kotrmelec, tenhle tuším neodjel, ale by vyšší a hezčí, tak jsem ho sem dal 🙂

A tady šťastný killer dne, vzal flašku a 500 kaček bonus od Póvla, zaslouženě. Po loopu u Kosáka mám za to, že Franta má slušně našlápnuto sebrat ocenění Dirt rider roku 2024, uvidíme.

A tady ještě Příba aka Přiblblo, alter ego Kvído, zase měl tendenci se přijít podívat na párty. Příba skákal vysoko, ale pral se s tím a zlobilo ho kolo. Chce to častěji les Jirko a méně horskýho 😉

This entry was posted in Czech stuff and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Kámošský pojezd na Vápně – report

  1. Halba says:

    Good vibes,

    Vápno vypadá v parádní kondici jako vždy, parta drží. Tyhle český akce mi dost chybí.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *