Pár zajímavostí stojící za pozornost

Pár zajímavých věcí z poslední doby, který dle mého názoru stojí za pozornost. Více inside.

Nevím skoro nic o partě stojící za trailife, podle všeho se jedná o další nadšence, kteří mají rádi trailsy a vše okolo a rozhodli se tuto radost (podobně jako my) sdílet s ostatními. Dle jejich domény lze vyvodit pouze to, že se jedná o Angličany. Co je ovšem podstatné, tato parta dala dohromady tohle videjko, který rozhodně stojí za zhlédnutí.

Hillside Jam Camerona Whita konající se v Austrálii, tak tohle je vždycky zajímavá podívaná. Obrovský skoky, který se přímo vyjímají na jinak poměrně holé pláni, obvykle velice slušná jezdecká účast a vzhledem k těm skokám obrovský vyndávky. Tady je vidět rozdíl mezi funboxovýma gymnastama a dirtjumperama, triky stejný a přesto to je úplně jiný. Rok 2014 už nepřináší oproti předchozím nic novýho, ale pořád je to dobrá podívaná.

Roba Darden, pan jezdec ze staré školy, kdy jezdili všichni vše a zabíjeli na čemkoliv. Rob Darden dává víc jak 15 let peklo na dirtu i v parku a jak ukazuje tenhle edit, ani technika a street mu nejsou cizí. Občas mi přijde docela vtipný, jak jsou ti dnes už pomalu oldschool profíci parkaři nebo dirtaři i v tom štrýtu úplně jinde, než drtivá většina českých štrýtařů, viz. právě třeba Darden, Doyle, Young, Wade a mohl bych ještě dlouho pokračovat. Videjko Roba Dardena v plný parádě, dokonce i s freecoasterem a kupodivu mě celý bavilo.

To nejlepší nakonec. Taj Mihelich, jedna z největších bmx legend a persóna, která se v nemalé míře zasloužila o to, kam se bmx ubíralo v posledních 20ti letech. Vynikající, ale naprosto vynikající rozhovor s Tajem vydal Albion online a já opravdu velice doporučuji každýmu tohle přelouskat, nebo alespoň strčit do nějakýho překladače. Nejlepší rozhovor, co jsem četl za dlouhou dobu, odhalující Tajův původ, ze kterýho vzniknul jeho přístup k BMX, k BMX původnímu a na hony vzdálenému od současného sportovního pojetí, story o jeho rozchodu s T-1 a Joe Richem, o jeho zdravotních problémech a ukončení profi kariéry až k současnému životu v dodávce, toulání se Amerikou a hledání nového života. Tohle je pecka přátelé. Čtěte zde.

This entry was posted in Czech stuff and tagged , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Pár zajímavostí stojící za pozornost

  1. OndraS says:

    Ten rozhovor s Tajem mě úplně dostal ! Snažím se dát dohromady českej překlad, takže si ho snad brzo budou moct přečíst i ti, kteří angličtině nevládnou.

  2. hout says:

    Ano ano ano, prosím překlad, aby si to mohli přečíst všichni. Spáchal bych ho sám, ale jsem časově naprosto zabitej. Kam to pak hodíš?

  3. OndraS says:

    Hehe nemám vlastní blog takže nevím. Napadlo mě Tbb, kde už pár rozhovorů zveřejnili. Pokud by jste měli zájem to zveřejnit tady, budu jenom rád.

  4. hout says:

    Samozřejmě milerádi zveřejníme zde, to je jasný.

  5. dusan says:

    To by byla pecka panové! Doufám že to dáte.

  6. @vmcka says:

    Překlad by byl super. díky

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *