Panamoka

POW lajna z panamoky, mam to tady už týden připravené ke zveřejnění a včera koukám na canyoudigit, že mě předběhli. Nevím, kdo z vás projíždí všechny weby a pak si říká, že jsme jen zkopírovali video, ale docela bych řekl, že takoví se taky najdou. Jasně, ostatní weby pro mě jsou inspirací, ale vždycky u videa, které mam zveřejnit, cítím potřebu něco k němu říct. Canyoudigit tam ty videa fláká jedno za druhým, špatné edity i ty dobré, malé kola i motorky a já osobně tím musím hodně brouzdat abych si našel to svoje. Tím nehaňám CYDI, zaplať pánbů za takový server. Zveřejní asi všechno, co tam kdo pošle, ale stejně je to pak sakra dobrý pocit mít video na stránkách, kde ho má i BF, Clint, Hucker, Doyle… a víte, že to sleduje celý svět.  A sjednotilo to i trailsovou světovou scénu na jeden web, což bylo potřeba. (Nechtěli jsme něco podobného pro českou scénu? Pak dá Ruben jedno špatné video a zlí jazykové se do něj opřou a Ruben ztratí zájem a motivaci? Proč takhle nereagují lidi ve světě na špatné edity na takovém webu? Otázky k zamyšlení a nemam odvahu to dál rozebírat, možná jindy, v samostatném článku a teď jen přepisuju moje myšlenky).

Takže Panamoka trails na long islandu ve státě New York. První spot co nás přivítal ve státech a dle mého dobrý spot. Ve videu možná tak nevypadá a třeba to ani nezaujme, ale zase, poslechněte si co k němu chci říct. Jde o nejmenší, rozehřívací lajnu, která nám i tak dala docela zabrat. Je hrozně dlouhá a byl pro nás problém to udýchat (12 skoků, 4 klopky a 9 boulí, na kterých to houpání vysilovalo), dřív nebyly poslední dva skoky a dalo se napojit na jinou lajnu na další 3 větší skoky.  Tuším, že jsme ji najížděli s Rubenem celý první den (Hout a Adam ji tam měli dřív, ale myslim, že stejně se první den dál nepouštěli, rozbitý po cestě a časovém posunu to nechceš uspěchat). Na Panamoce byla naprosto super banda lokálů, co umí zabrat a spot má i dost velké a těžké lajny. Škoda že materiálu z tohodle spotu je tak zatraceně málo. V nějakém nedávnem editu byly záběry z těch těžších větších lajn a vypadalo to dost šíleně, ale za boha si nemůžu vzpomenout, kde jsem to viděl, třeba někdo doplní. Na spotu je taky místečko pro děcka z okolí, které začínají, jsou tam jen lavice a nic těžkého, ale taky nic co by nás zajímalo, jen jsme kolem toho chodili, zkrátka super spot pro všechny, po příletu do NY můžu jen doporučit. Takže můj zdroj tohodle videa je z FB kde lajkuju Panamoka trails, DO IT.

Embedly Powered

via Vimeo
This entry was posted in Czech stuff and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Panamoka

  1. hout says:

    Yes, Panamoka, mám to tam rád. Super lokálové, dobrý trailsy, moře kousek, příjemná část US. Ta lajna je maličká, ale hodně členitá a docela zábavná, akorát fakt vysilující, pořád se musí něco dělat, není to jen, že se člověk veze.
    Některý lajny na Panamoce jsou hustý, ale jak říkal jeden z lokálů, už taky všichni stárnou (věkový průměr tam bude taky přes 30) a nechtějí se zabít, takže se trochu zvolňuje, ale stejně zatraceně dobrý spot v příjemným borovým lese.
    První část Frenku si jistě zaslouží nějakou tu úvahu, CYDI bezpochyby dělá super job pro trailsovou scénu celýho světa, ale právě diskuze tam je v podstatě vyřazená, ty stránky nejsou na diskuzi dělaný. Zatímco my diskutujeme rádi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *