Backbone: Jonny Mackellar

Už je to nějaká doba, co jsem sem hodil nějaký trailsový video převzatý odjinud s tím, že tohle prostě stojí za to. V podstatě jediná věc, kterou si vybavuju, že mě za poslední roky opravdu zaujala, tak je tohle. Samozřejmě to není pravda, bylo jich určitě víc, ale dobrých videí je proklatě málo. Pořád tak nějak sleduju CYDI, ale koukám tak na každý pátý video, bohužel obsah toho webu tvoří v podstatě pouze videa, ke čtení tam obvykle není vůbec nic, jaká to škoda. Ale to jsem odbočil. Australská Backbone parta, jejich ježdění je mi sympatický, jejich spoty taky, jejich videa jakbysmet, je to vždycky takový správný trailsový punkostyl. Něco, co jsme na oko vytvořili my v JC v českých podmínkách, ale není to pravda, protože jsme na to nikdy nebyli dost hustí, zejména teda po tý jezdecký stránce, vožrat se umíme pravděpodobně stejně jako protinožci. Jonny Mackellar a jeho Welcome to Backbone, je to na mě sice trochu moc dlouhý, těch šál, trn a rychlo kombinací je tam až zbytečně moc, ale stejně to je masterpiece. Mimochodem, čas 2:56, pozadu točená 360, vidí se strašně málo a vypadá hrozně zajímavě (něco podobnýho dělal tuším Štěpán Herink někdy okolo roku 2000, mazec) a 3:59, 360 ve vlaku nejvíc za sebou, borci se netrefili tak o 30 čísel.

Ještě jsem si vzpomněl, nedávno jsem vlastně něco četl na CYDI, byl to Jonův článek o novým Wethepeople trails rámu, kde píše o tom, že trailsový rám pro něj nedefinuje geometrie, ale v podstatě to, kdo ho vyrábí. Je Aitken trailsový rám? Ani náhodou. Když máš 75 a víc hlavu, kraťoučkou zadní stavbu a nízký to je jak koloběžka, to není trailsový rám ani kdyby ho vařil Clint Reynolds, prostě ne. Obecně mám pocit, že jede CYDI v hrozným trailsovým mainstreamu, zdá se to jenom mě?

This entry was posted in Czech stuff and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Backbone: Jonny Mackellar

  1. Onys says:

    Má to své kule! Pěkně se na to kouká.

  2. Fish says:

    Jonny si ty těsný 360 ve vlaku asi dost užívá, něco podobnýho už dával v jiným videu, který je teď znovu na canyoudigit jako 2. nej za uplynulej rok. Btw je tam i dost kalení a nějaký ty soutěže, tak můžeme porovnat a nebo inspirace na příští řáholec 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Calculate *